Щоб ваші страви з буряків завжди радували своїм смаком, варто обирати лише солодкі сорти, пише “Яскрава клумба”.
Пропонуємо найкращі сорти.
Цікаво Буряк виросте на славу: як збільшити врожайність коренеплоду простим бюджетним способом
Борщовий
Серед безлічі солодких сортів червоних буряків Борщовий буряк виділяється як ідеальний вибір для приготування традиційних українських страв. Цей сорт не тільки порадує вас високим урожаєм, а й дозволить реалізувати усі ваші кулінарні ідеї. Плоди мають середню вагу 300-400 грамів, округлі та з яскраво вираженими кільцями.
Ріваль
Визначити найсолодший сорт буряків буває непросто, але Ріваль точно займає лідируючі позиції. Він не тріскається на грядках, що є значною перевагою, а також не має кілець, що допомагає зберегти щільну текстуру за будь-якої термічної обробки. Якщо ви шукаєте середньопізній сорт із хрусткою структурою, Ріваль буде відмінним вибором. Плоди важать в середньому 200-300 г, довгасті, темно-червоні з гладкою шкіркою.
Бордо
Сорт Бордо не тільки напрочуд солодкий, але й відрізняється хорошими умовами зберігання. Він може залишатися свіжим у льоху до наступного сезону, не втрачаючи своїх смакових якостей і не піддаючись гниттю. Цей середньопізній сорт має округло-довгасті плоди червоно-бордового кольору та солодкий, насичений смак.
Вінегретний
Вінегретний буряк – це не тільки солодкий, але і дуже гарний сорт з темним, насиченим кольором. Плоди можуть бути середніми або великими, кулястої форми з довгими хвостиками. Вага коливається від 150 до 500 г. Вони солодкі, ніжні та освіжаючі, що робить їх ідеальними не тільки для борщів, але й для салатів та закусок.
Обов’язково посадіть на своєму городі хоч один із перерахованих сортів, щоб насолоджуватися найсмачнішими стравами з цього коренеплоду.
Читайте також: