Середа, 5 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніша і найпопулярніша шоколадна паста: готуємо домашню нутеллу за 10 хвилин

Найсмачніша і найпопулярніша шоколадна паста: готуємо домашню нутеллу за 10 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Нутелла – улюблена багатьма шоколадна паста. Як зробити її ще смачнішою та кориснішою? Усе просто – готуємо домашній варіант!

У день улюбленої багатьма шоколадної пасти «Нутелли» саме час приготувати її самостійно. Пропонуємо простий рецепт, з яким легко впорається навіть дитина. А її вона настільки смачна, що ви назавжди забудете про магазинний варіант!

Раніше ми розповідали, як приготувати смачний шоколадний десерт.

Інгредієнти:

  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 80 г
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Лісові горіхи – 100 г
  • Соняшникова олія – 175 мл

Приготування:

  1. Необсмажені горіхи підсмажте на сухій сковороді протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи. Подрібніть їх у блендері, кавомолці чи м’ясорубці.
  2. Молоко підігрійте в мікрохвильовій печі, додайте ванілін і цукор. Трохи збийте блендером.
  3. Продовжуючи збивати молоко, влийте в нього соняшникову олію тонким струмком. Збивайте суміш близько хвилини, поки вона не почне загусати.
  4. Додайте в масу какао-порошок і збивайте ще кілька хвилин.
  5. Всипте масу горіхи і перебийте блендером до однорідності.
  6. Щоб маса стала однорідною, її потрібно поставити в холодильник на шість-вісім годин. Проте понад вісім діб зберігати домашню нутелу не рекомендується.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні