Коржі для “Наполеона” виходять просто неймовірно смачними, хрусткими та ніжними.
Читайте також: Від них не залишиться і крихти: дуже смачні тістечка «Лінивий Наполеон» за лічені хвилини
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна (250 г);
- 200 г вершкового масла;
- 1 куряче яйце;
- щіпка солі;
- 2 ст. ложки оцту;
- 1 склянка холодної води.
Приготування:
- Насипте в миску борошно, натріть на тертці холодне вершкове масло, додайте трохи солі і розітріть руками борошно, сіль та масло.
- В холодну воду вбийте яйце і додайте 2 столові ложки оцту, перемішайте все віночком і влийте в крихту.
- Замісіть еластичне тісто, розділіть його на 8-10 частин, скачайте їх у кульки та відправте в холодильник на 2 години.
- Після цього тонко розкотіть, обріжте до потрібної форми і проколіть вилкою.
- Випікайте в деко на пергаменті в розігрітій до 200-220 градусів духовці 10-15 хвилин.
- До речі тісто можна відразу ж розкачувати на пергаменті, так простіше і швидше.
- Для приготування класичного крему для «Наполеона» потрібно взяти: 150 г цукру, 50 г борошна, 1 пакетик ванільного цукру, 2 яйця, 500 мл молока та 100 г вершкового масла.
- Викладіть в каструлю борошно, цукор, ваніль та яйця, віночком збийте до однорідного стану. Тонким цівком вливаючи молоко, помішуйте суміш. Потім поставте каструлю на повільний вогонь і варіть крем, постійно збиваючи віночком. Як тільки крем почне густіти, одразу знімайте його з вогню.
- Наприкінці додайте масло і перемішайте до однорідності віночком.
- Після охолодження коржів і крему можна приступати до збирання найсмачнішого торта «Наполеон».
Вас також можуть зацікавити новини: