Середа, 15 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяКачка з квашеною капустою та яблуками - будь-який стіл із цією стравою...

Качка з квашеною капустою та яблуками – будь-який стіл із цією стравою стане святковим

Этот материал также доступен на русском языке
Будь-яка птиця, запечена в духовці з овочами та фруктами, є прикрасою святкового столу. Що ж говорити про класику - качку з квашеною капустою та яблуками! Ця страва сама по собі здатна створити атмосферу свята.

Качка з квашеною капустою та яблуками

Інгредієнти:

  • качка – 1 шт., яблука – 1 шт., капуста квашена – 600 г, цибуля – 2 шт., цукор – 1/2 чайної ложки, олія рослинна, сіль та перець – за смаком.
  • Для маринаду: олія рослинна – 2 столові ложки, цукор – 1/2 чайної ложки, часник, сіль та перець – за смаком.

Приготування:

  1. Качку заздалегідь розморозити, якщо вона заморожена.

  2. Обпалити тушку, видалити пір’я, що залишилися, зайвий жир і шкіру.

  3. Промити качку зовні та всередині, обсушити паперовим рушником.

  4. Для маринаду з’єднати олію, цукор, сіль, перець, нарізаний часник і перемішати.

  5. Змастити качку часниковою олією з усіх боків, загорнути у харчову плівку і прибрати у холодильник на 3-6 годин.

  6. Очистити цибулю, нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з олією 5-7 хвилин.

  7. Яблуко почистити, нарізати кубиками, додати до цибулі і обсмажити 1-2 хвилини.

  8. Викласти квашену капусту, перемішати, додати перець і цукор, тушкувати на слабкому вогні 10-15 хвилин. Остудити начинку.

  9. Нафарширувати качку приготованою начинкою і покласти у форму для запікання, закріпити краї розрізу зубочистками або ниткою.

  10. Нафарширувати качку приготованою начинкою, закріпити розріз на черевці зубочистками або ниткою і покласти у форму для запікання.

  11. Накрити качку фольгою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 1,5-2 години.

  12. Зняти фольгу, змастити качку соком, що утворився, і запікати ще 30 хвилин.

Приготуйте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні