Новини

Гігантський перець, розміром з літрову банку: овочівник із Києва назвала найврожайніші сорти

Такий перець рік у рік збирає киянка Тамара Проскурня. Овочівниця поділилася з читачами сайту «На пенсії» секретами вирощування найбільшого та найсмачнішого болгарського перцю.

Раніше ми розповідали про найкраще підживлення для перцю.

Так, мешканка Києва полюбляє вирощувати перець через розсаду. Вона починає посів насіння у стаканчики 22-23 лютого. Для підготовки ґрунтосуміші вона не витрачає час, віддаючи перевагу готовим сумішам, які містять усі необхідні мікроелементи. При цьому вона не проводить пасинкування, не обриває коронних квітів і не чіпає листя.

Перець висаджується у відкритий ґрунт 1 травня, орієнтуючись на погодні умови, щоб уникнути пошкодження молодих рослин заморозками. У разі похолодання розсаду можна накрити плівкою на ніч. Перед висаджуванням ґрунт у лунках удобрюється за допомогою нітроамофоски, калімагнезії та препарату Агролайф.

Коли на рослинах починають формуватися плоди,  овочівниця обприскує калійними добривами або вносить золу під кущі. Також важливе кореневе підживлення, оскільки початкових добрив недостатньо для досягнення гарного врожаю. Для цього вона готує настій з курячого посліду, трав, кірки хліба, бананової шкірки та яєчної шкаралупи, який потім розбавляє водою перед використанням.

Перець як добрий сусід для овочів

Перець добре сусідить з іншими овочевими культурами, такими як баклажани та томати. У процесі догляду за рослинами киянка не стикається із хворобами або шкідниками, єдина проблема – це сонячні опіки, які можуть виникати при сильному сонячному світлі. У таких випадках допомагає використання притіняючої сітки.

Сорт Леся – фаворит серед солодких перців

Серед усіх сортів, які вирощує киянка, особливе місце займає сорт Леся. Його плоди червоного кольору, соковиті та м’ясисті, нагадують за смаком яблука. Цей сорт чудово підходить як для салатів, так і для консервації, а також можна насолоджуватися плодами прямо з куща.

Інші сорти, які традиційно радують урожаями, включають такі: Артур, Жовтий ріг бика, Червоний бик, Біле золото, Три богатирі, Тевере золотий та багато інших. Особливо вражає сорт Тевере золотий, плоди якого досягають розміру літрової банки та мають відмінний смак. Цей сорт виведений японськими селекціонерами. Хороші результати показує ще один японський сорт Требія, який дає плоди вагою 400-500 грамів.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Чи так корисні кисломолочні продукти, як про них говорять: несподівана заява дієтолога

У зимовий час у нашому раціоні обов'язково присутні квашені продукти, а кисломолочна продукція є в…

15/01/2025 07:38
  • Новини

Свята та народні прикмети 15 січня – чому сьогодні категорично не можна прибирати

15 січня відзначають День капелюха, День бублика, День соку фреш, День клубничного морозива та День…

15/01/2025 06:50
  • Новини

Це сало просто тане в роті: найм’якше, соковите та ароматне – ідеальний рецепт у банці

Щоб сало вийшло м'яким, перш за все потрібно вибрати хороший продукт на ринку, але навіть…

15/01/2025 05:28
  • Новини

Цей компонент є на кожній кухні: просто додайте його під час прання речей і результат вас здивує

Кожна господиня хоче, щоб під час прання рушники, білизна, одяг добре відпиралися. Іноді порошки та…

14/01/2025 23:27
  • Новини

Добре плодоносить навіть на глині: найбільш ранній сорт огірків – урожай збиратимете відрами

Цей сорт дає врожай навіть на бідному ґрунті. Найсмачніші та хрусткі огірки – дозрівають через…

14/01/2025 22:54
  • Новини

Погода в Україні на середу, 15 січня

15 січня очікується сніг у західних областях.

14/01/2025 22:19