Перекис водню – простий засіб, який забезпечить добрий схід насіння. Тому обов’язково замочіть їх перед посадкою.
Раніше ми розповідали, що потрібно зробити, щоб цибуля не випустила стрілки.
Тривідсотковий перекис водню знезаражує насіння, активує їх зростання і покращує природний імунітет, завдяки чому рослини проростають швидше і стають більш стійкими до різних захворювань.
Крім того, перекис розм’якшує оболонку насіння, прискорюючи їх сходи. Так, у томатів після обробки проростання досягає 90%, у кукурудзи – 95%.
Використовувати перекис для обробки перед посадкою можна для насіння помідорів, огірків, перцю, кабачків, капусти, гарбуза, баклажанів, моркви, кропу, петрушки та селери.
Замочувати можна все насіння, крім інкрустованих та гібридних. Для замочування залийте насіння перекисом на 15-20 хвилин. Після цього їх потрібно промити чистою водою та підсушити.
Для звичайного насіння можна розвести 1 столову ложку перекису в 0,5 л води. Розчином потрібно залити насіння та залишити його на 12 годин, змінюючи розчин кожні чотири години.
Насіння, яке довго сходить (наприклад, моркви, кропу) потрібно замочити в тому ж розчині на добу, також змінюючи рідину кожні чотири години.
Для кропу, петрушки, фенхелю потрібно використовувати нерозбавлений перекис, замочуючи на 30 хвилин. Після цього насіння потрібно промити та підсушити.
Також пам’ятайте, що для замочування потрібно використовувати виключно неметалевий посуд, щоб уникнути реакції.
Вас також можуть зацікавити новини:
Скільки коштуватиме електрика протягом найближчих кількох місяців і для кого тариф змінили.
Українцям доступна продуктова допомога. Видають чотири дні на тиждень.
Російські війська продовжують обстрілювати мирні населені України. На фронті ситуація залишається складною.
До українців звернулися із важливим повідомленням щодо індексації пенсій. До чого готуватись.
Чим вищий відсоток жиру в маслі, тим краща його якість. З цим не посперечаєшся. Але…
14 січня відзначають День благоустрою оселі, Міжнародний день повітряного змія та День кесаревого розтину, а…