Для начинки підійдуть згущене молоко, джем, варення або повидло, але вибирайте густі варіанти для кращого результату.
Читайте також: Найсмачніші рогалики на кефірі – бюджетний рецепт ідеальних ласощів
Інгредієнти:
- 500 г пшеничного борошна
- 200 г свинячого жиру
- 150 мл води
- 3 ст. ложки оцту
- 1 ст. ложка ванільного цукру
- сіль – до смаку
- варене згущене молоко – за бажанням
- цукрова пудра – для посипання
Приготування:
- Просійте борошно і змішайте його з сіллю та ванільним цукром. Додайте холодний свинячий жир і ретельно перетріть суміш у дрібну крихту.
- В окремій ємності з’єднайте холодну воду з оцтом, потім влийте цю суміш у борошняну масу. Замісіть тісто до однорідного стану. Загорніть його в плівку і приберіть у холодильник на три години.
- На присипаній борошном поверхні розділіть тісто на чотири рівні частини. Кожну частину розкачайте в коло та наріжте на рівні трикутники.
- На кожний трикутник покладіть трохи згущеного молока, потім акуратно загорніть у формі рогаликів. Викладіть їх на лист, застелений пергаментом.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Готові рогалики посипте цукром або цукровою пудрою, поки вони ще теплі.
Насолоджуйтесь ніжними та розсипчастими рогаликами з улюбленою начинкою!
Вас також можуть зацікавити новини: