Новини

Так якісний та натуральний чай не повинен заварюватися – ось на що потрібно звернути увагу

Види класичного чаю

Класичні види чаю отримують із чайного листа.

Чорний – найпопулярніший у європейських країнах. Цікаво, що китайці називають його червоним. Терпкий насичений смак пов’язаний із окисленням сировини.

Зелений – найменш ферментований чай. Він зберігає високий вміст амінокислот, вітамінів, мінералів та антиоксидантів. У країнах Азії його люблять через приємний трав’яний присмак.

Білий – чай, у складі якого є бруньки чайного дерева. Найбільш популярний у Китаї. Тут його вважають найкориснішим.

Жовтий – чай зі слабоферментованої сировини. За рівнем окислення знаходиться між білим і зеленим. Рідкісний у країнах Європи, трапляється у Китаї.

Улун – середня ланка між чорним та зеленим чаєм.

Пуер – темні та світлі чаїнки, які при запарюванні утворюють червоно-коричневий або жовто-зелений настій.

Зелений чай вважають тонізуючим, білий – освіжаючим, чорний – стимулюючим. Улун здатен виводить токсини та зайву воду, а пуер – розщеплює жири та виводить «некорисний» холестерин.

Як визначити натуральність чаю?

У натуральному чаї відсутні барвники. Якщо суху заварку залити холодною водою, рідина не змінить кольору. У натуральній сировині присутні олії, які можуть пофарбити холодну воду лише через 3-9 годин. Якщо ж вода набула будь-якого відтінку, це свідчить про додані барвники.

Якісний чай не повинен містити сміття та чайного порошку.

Трав’яні та фруктові чаї

Чаєм також прийнято називати настої з трав, рослин та фруктів. Серед них виділяють такі:

  • мате – парагвайський чай, настій сухого подрібненого листя та гілочок падуба парагвайського;
  • каркаде – яскраво-червоний кислуватий на смак напій із сушених навколоцвіть квіток розелли;
  • ройбос або ройбош – напій із висушених подрібнених листків і пагонів аспалатуса лінійного;
  • анчан – самобутній напій з квітів в’юнкої рослини з оригінальною назвою кліторія трійчаста.

Фіточаєм називають трав’яні та деревні збори. Для них використовують суцвіття, листя, коріння, кору, гілки, насіння рослин.

Фруктово-ягідні напої виготовляються із висушених натуральних плодів.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Готуємо дорогу та делікатесну закуску вдома: шпроти з кільки

Домашні шпроти – чудова закуска для святкового столу. Хоча вони і поступаються магазинним, зате є…

13/01/2025 18:42
  • Новини

Безкоштовні чи платні: які медпослуги залишаються без оплати в 2025 році

В інтернеті поширюється інформація, що нібито всі послуги в лікарнях стали платними.ыми.

13/01/2025 17:32
  • Статті

Житло зруйновано через війну: куди звертатися по компенсацію?

Детально про алгоритм дій розповідають юристи Українського ветеранського фонд.

13/01/2025 16:52
  • Статті

Пенсійна реформа: яка нова формула бальної системи, як визначити кількість балів

Про перехід на бальну систему пенсії говорять уже не перший рік: ще у вересні 2023…

13/01/2025 15:51
  • Новини

Урожай буде рекордним: обов’язково замочіть насіння перед посадкою у цьому копійчаному засобі

Хочете прискорити сходжнення насіння? Використовуйте цей простий, але перевірений метод.

13/01/2025 15:17
  • Новини

Незвичайний делікатес на сніданок: готуємо неймовірно смачні рибні оладки

Втомилися від стандартних оладок? Спробуйте незвичайний рецепт із улюбленою горбушею!

13/01/2025 14:45