Круглі або напівкруглі коржики з прісного тіста з начинкою, обсмажені на сковороді, припадуть до душі всій родині. Начинка може бути найрізноманітнішою, як м’ясною, так і з овочів.
Коржики з гарбузом
Гарбуз відмінно підходить як начинка – ніжна і злегка солодкувата. Гарбуз добре гармонує із цибулею, зеленню, спеціями. Дуже простий рецепт – і легко, і смачно.
Інгредієнти
- Тісто:
Вода – 0,5 склянки
Олія – 0,5 склянки
Сіль – 0,5 ч.л.
Борошно – 2 склянки - Начинка:
Гарбуз – 500 г
Цибуля – 2 шт.
Перець чорний – за смаком
Сіль – 1 ч.л.
Цукор – 1 ч.л.
Рослинна олія – 2 ст.л.
Приготування
- Гарбуз наріжте дрібним кубиком, а цибуля — півкільцями.
- У двох ложках олії підсмажте цибулю, потім додайте гарбуз, посоліть, додайте цукор та чорний перець. Смажте до м’якості гарбуза, зберігаючи його форму. Остудіть начинку.
- Замісіть тісто з води, олії, солі та борошна. Тісто не липне до рук.
- Поділіть тісто на рівні шматочки (вийде 5 пар коржів).
- Кожну пару розкотіть тонко, викладіть начинку, накрийте другим коржом і міцно притисніть краї.
- Обріжте краї і смажте коржики на сковороді з ложкою олії до золотистої скоринки.
- Готові коржики складіть чаркою і подавайте.
Спробуйте також: