Пиріг на гарячому молоці виходить дуже повітряним, ніжним і з молочним ароматом.
Багато господинь в Інтернеті діляться своїми фото приготування цього пирога.
Читайте також: Просто тане в роті: надзвичайно смачний пиріг на кефірі під шоколадом – ви повинні спробувати його
Інгредієнти:
- 350 г борошна;
- 250 мл молока;
- 4 яйця;
- 300 г цукру;
- 2 ч. ложки розпушувача;
- 2 ч. ложки ванільного цукру;
- щіпка солі;
- 70 г вершкового масла.
Приготування:
- Яйця вбиваємо в глибоку миску, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор і збиваємо міксером 5-6 хвилин до побіління та збільшення маси.
- В окремій ємності змішуємо борошно та розпушувач.
- У молоко додаємо вершкове масло та ванільний цукор, ставимо на вогонь і чекаємо, поки масло не розтопиться, доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.
- Половину борошна потрібно просіяти в яєчну суміш і перемішати віночком, влити половину гарячого молока і розмішати до однорідності.
- Просіюємо борошно, що залишилося, і вливаємо гаряче молоко, що залишилося, і знову ретельно вимішуємо віночком.
- Готове тісто виливаємо у форму, застелену пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Під час випікання духовку не відчиняємо.
- Дістаємо пиріг з форми, коли він повністю охолоне.
- Зверху пиріг можна посипати цукровою пудрою або залити згущеним молоком.
Вас також можуть зацікавити новини: