Традиційний рецепт «Зебри показав кулінарний блогер Крючков Олексій, цей пиріг ідеально підійде до філіжанки кави або чаю.
Читайте також: Готуємо улюблений торт «Мурашник» всього за 20 хвилин: ідеальний рецепт для будь-якого випадку
Інгредієнти:
- 250 г сметани;
- 150 г цукру;
- 300 г борошна;
- 4 яйця;
- 100 мл олії;
- щіпка солі;
- 1 ст. ложка какао;
- 10 г розпушувача.
Приготування:
- З’єднайте яйця, цукор, сіль і збийте міксером до пишної піни.
- Влийте олію, додайте сметану і розмішайте. Борошно просійте з розпушувачем та введіть у рідку суміш. Все ретельно розмішайте, щоб не було грудочок.
- Поділіть тісто на дві рівні частини. В одну всипте какао і розмішайте, влийте 2 ст. ложки води. Це потрібно для того, щоб тісто не було дуже густим, і пиріг не вийшов твердим, адже какао загущує тісто, а воно має бути таке саме за консистенцією, як і біле.
- Форму для випікання застеліть пергаментом і по черзі викладайте тісто по 2 ст. ложки – спочатку біле, потім шоколадне.
- Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин. Перевірте готовність за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки.
Вас також можуть зацікавити новини: