Наші предки задовго до появи чаю з Індії та Китаю вживали напої з трав і коренів, коли хотіли уникнути застуди та відновити сили після важкої роботи.
• Порізати часточками 3 неочищені яблука середнього розміру, залити 1 літром кип’яченої води, варити 10 хвилин на слабкому вогні, настояти 30 хвилин, додати мед за смаком і пити як чай.
• Чайну ложку журавлини покласти у склянку, ягоди розім’яти ложкою, додати цукор і залити гарячим чаєм.
• Плоди глоду і шипшини по 2 частини, плоди малини 1 частина. Заварити з розрахунку 1 чайна ложка суміші на 2 склянки окропу, настояти 30 хвилин. Пити з медом або варенням.
• 1 столову ложку хвоща польового заварити склянкою окропу, настояти 1 годину, процідити, випити протягом дня.
• 2 столові ложки сухої трави череди залити 2 склянками окропу, настояти 1 годину, процідити.
З книги «Божа аптека»
Читайте також:
Як харчуватися у похилому віці, щоб добре почуватися?
Цибулю вирощують усі без винятку дачники та власники присадибних ділянок. Але не всім вдається зібрати…
5 січня: очікується відчутне зниження нічної температури повітря. Опадів не передбачається на всій території України
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Згідно з церковною традицією, Хрещенський святвечір – один із найсуворіших пісних днів у церковному році.…
Ваш сон змінився з віком? Експерти пояснюють, чому це відбувається, які захворювання можуть впливати на…