Наші предки задовго до появи чаю з Індії та Китаю вживали напої з трав і коренів, коли хотіли уникнути застуди та відновити сили після важкої роботи.
Що можна використовувати для загальнозміцнюючого чаю
• Порізати часточками 3 неочищені яблука середнього розміру, залити 1 літром кип’яченої води, варити 10 хвилин на слабкому вогні, настояти 30 хвилин, додати мед за смаком і пити як чай.
• Чайну ложку журавлини покласти у склянку, ягоди розім’яти ложкою, додати цукор і залити гарячим чаєм.
• Плоди глоду і шипшини по 2 частини, плоди малини 1 частина. Заварити з розрахунку 1 чайна ложка суміші на 2 склянки окропу, настояти 30 хвилин. Пити з медом або варенням.
• 1 столову ложку хвоща польового заварити склянкою окропу, настояти 1 годину, процідити, випити протягом дня.
• 2 столові ложки сухої трави череди залити 2 склянками окропу, настояти 1 годину, процідити.
З книги «Божа аптека»
Читайте також: