Макові булочки на Різдво
Зі зміною календарів ми багато церковних свят відзначаємо двічі. І тим, хто тільки готується зустріти Різдво, рецепт макових булочок буде дуже доречним.
Інгредієнти:
- молоко – 250 мл,
- макова начинка – 500 г,
- дріжджі сухі – 2 чайні ложки,
- цукор – 4 чайні ложки,
- борошно – 550 г,
- яйця – 2 шт.,
- вершкове масло – 40 г,
- олія – 2 столові ложки,
- жовток – 1 шт.,
- молоко (для змащування) – 2 столові ложки,
- сіль – щіпка.
Приготування:
- Для опари змішати тепле молоко, дріжджі та одну чайну ложку цукру, перемішати і залишити на 15 хвилин.
- В окрему посудину вбити яйця, додати сіль, цукор, розтоплене вершкове масло і олію і перемішати.
- Додати в суміш опару, знову перемішати і, поступово всипаючи просіяне борошно, замісити м’яке тісто.
- Тісто накрити харчовою плівкою і залишити на 50-60 хвилин у теплому місці.
- Поверхню присипати борошном, тісто розділити на частини, кожну розкачати у квадрат товщиною 0,5-0,7 см.
- Макову начинку поділити на дві порції, змастити нею квадрати тіста, згорнути у рулет і нарізати на шматочки (має вийти 18 булочок).
- Отримані булочки помістити на пергамент, змастити сумішшю жовтка і молока і випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Готові булочки присипати цукровою пудрою.
Читайте також: