Неділя, 5 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНаші кулінарні традиції: святкові макові булочки з дитинства

Наші кулінарні традиції: святкові макові булочки з дитинства

Этот материал также доступен на русском языке
Домашня випічка завжди в пріоритеті, а якщо це традиційна, святкова - то подвійно. Такі рецепти зберігаються і передаються в сім'ї з покоління до покоління.

Макові булочки на Різдво

Зі зміною календарів ми багато церковних свят відзначаємо двічі. І тим, хто тільки готується зустріти Різдво, рецепт макових булочок буде дуже доречним.

Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл,
  • макова начинка – 500 г,
  • дріжджі сухі – 2 чайні ложки,
  • цукор – 4 чайні ложки,
  • борошно – 550 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • вершкове масло – 40 г,
  • олія – 2 столові ложки,
  • жовток – 1 шт.,
  • молоко (для змащування) – 2 столові ложки,
  • сіль – щіпка.

Приготування:

  1. Для опари змішати тепле молоко, дріжджі та одну чайну ложку цукру, перемішати і залишити на 15 хвилин.
  2. В окрему посудину вбити яйця, додати сіль, цукор, розтоплене вершкове масло і олію і перемішати.
  3. Додати в суміш опару, знову перемішати і, поступово всипаючи просіяне борошно, замісити м’яке тісто.
  4. Тісто накрити харчовою плівкою і залишити на 50-60 хвилин у теплому місці.
  5. Поверхню присипати борошном, тісто розділити на частини, кожну розкачати у квадрат товщиною 0,5-0,7 см.
  6. Макову начинку поділити на дві порції, змастити нею квадрати тіста, згорнути у рулет і нарізати на шматочки (має вийти 18 булочок).
  7. Отримані булочки помістити на пергамент, змастити сумішшю жовтка і молока і випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.

Готові булочки присипати цукровою пудрою.

Читайте також: 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні