Дієтолог Міхал Вжосек коропа ставить на третє місце у списку найкориснішої риби. Тому що цей вид містить небагато омега-3 кислот. Але коропа люблять за смачне і ніжне м’ясо, яке особливо корисне для жінок. Вживання цієї риби позитивно впливає на красу шкіри та волосся.
В оселедці є значно більше надзвичайно корисних омега-3 жирних кислот. Вони відомі протизапальними властивостями та підтримують здоров’я серця. Однак часто на святковому столі оселець поєднують з майонезом, наприклад, у салаті «Оселедець під шубою», або поливають додатково олією. Цим самим надають більше негативного впливу і дещо нівелюють користь.
На перше місце за користю дієтологи ставлять білу рибу: минтай, тріску та хек. Ці види нежирні і низькокалорійні. У 100 г міститься всього 70-90 ккал. Водночас така риба містить білок, йод і калій.
Хек можна придбати у будь-яку пору року. Його біле м’ясо добре засвоюється, тому підходить для людей різного віку. Також страви з хеку не підвищують рівень холестерину – це актуально для багатьох людей старшого віку. Навіть хворі на недуги травної системи можуть сміливо вживати хек.
Щоб зберегти максимум користі хека, як і інші види риби, його краще запікати або готувати на пару. Смажена риба може бути смачною, але корисних властивостей у ній залишається мало, а шкода від такого приготування відома.
Вас також можуть зацікавити новини:
Різновидів квасолі настільки багато, що їх важко порахувати. Але традиційно виділяють білу та червону квасолю.…
Всі ми знаємо, що взимку помітно знижується несучість курей, це можна зрозуміти за цінниками, які…
7 січня буде набагато тепліше за попередні дні. У вівторок, 7 січня, в Україні переважно…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
У кожного в будинку знайдеться чимало речей, якими давно не користуються, але шкода викинути.
На УЗД органів черевної порожнини лікар перевіряє печінку, жовчний міхур, підшлункову залозу та селезінку.