Тістечко складається всього з трьох доступних інгредієнтів і готується легко, а результат тішить ніжним смаком та легкою насолодою. Ви можете експериментувати з формою та прикрасами, додаючи різноманітні елементи на свій смак.
Раніше ми розповідали, як приготувати “Наполеон” у склянці.
Інгредієнти:
- Сметана – 300 г (краще брати пожирніше)
- Листкове печиво – 230 г
- Варене згущене молоко – 150 г.
Приготування:
- Для крему використовуйте лише два інгредієнти. У глибоку миску викладіть густу жирну сметану і додайте варене згущене молоко. Ретельно перемішайте віночком. Уникайте використання блендера, щоб крем не став надто рідким. У результаті у вас вийде густий, помірно солодкий крем із легкою кислинкою від сметани.
- В якості печива можна брати будь-які листкові варіанти, наприклад, печиво “вушка”. Подрібніть печиво невеликими шматочками просто в крем і акуратно перемішуйте.
- Таким чином, ви зможете контролювати консистенцію маси. Як тільки вона стане досить густою, припиняйте додавати печиво.
- Накрийте суміш і відправте в холодильник на 2 години, щоб печиво ввібрало крем.
- Після часу маса стане ще більш щільною. За допомогою великої ложки формуйте кульки (приблизно по 40 г) та викладайте їх на тарілку. У результаті вийде 15 кульок. Для декору використовуйте подрібнене печиво, какао-порошок, кокосову стружку або шоколад.
- Натріть шоколад на дрібній тертці поверх тістечок і відразу подавайте до улюблених гарячих напоїв. Насолоджуйтесь ніжним смаком та ароматом цих дивовижних тістечок “Наполеон”!
Читайте також: