Ця історія більше схожа на жарт, проте вона пояснює, як з’явилася традиія нарізати ковбасу навскіс. Колись давно один віденський м’ясник прокинувшись виявив, що в одному його черевику поселилася миш. Тому він взув лише одну ногу і так пішов на роботу. Через незручність із взуттям чоловік ніяк не міг зосередитися. Коли нарізав ковбасу, зробив надріз навскіс. На його подив, так зріз ковбаси виглядав значно краще. Покупці цього дня були особливо задоволені і поверталися ще. Відтоді в його магазині нарізали ковбасу лише в такий особливий спосіб.
Нарізання ковбаси під кутом насправді є технологічною необхідністю. Адже структура обробленого м’яса стає більш щільною, шматки можуть гірше триматися один поруч з іншим. Тому нарізання навскіс дозволяє виробу не втратити свою форму. Також малюнок, який бачимо на розрізі, так виглядає більш привабливо.
Для покупців розрізана під кутом ковбаса дозволяє краще оцінити її склад, розмір шматків і співвідношення сала з м’ясом. Навіть на бутерброді такий шматок виглядає краще і займає більшу площу.
Читайте також:
Джерело: ТСН
Росія вночі атакувала Україну, використавши понад 100 безпілотників. На передовій тривають бої. Всього за минулу…
Українці, особливо літні, уважно відстежують зміни, які вносять у наше життя уряд та депутати. Від…
1 грудня 2024 року стартувала державна програма "Зимова єПідтримка". В рамках цієї програми кожен українець,…
Українські супермаркети використовують рекламні знижки для привернення уваги покупців. Однак за яскравими акціями іноді ховаються…
5 січня – день багатий на події та свята, що поєднують церковні традиції, народні прикмети…
Зазвичай тонкі млинці готують на молоці, але сьогодні пропонуємо вам поекспериментувати. Тим більше цьому рецепту…