П’ятниця, 3 Січня, 2025
ГоловнаНовиниЧому ковбасу нарізають навскіс: це потрібно не тільки для краси – ось...

Чому ковбасу нарізають навскіс: це потрібно не тільки для краси – ось що говорять технологи

Этот материал также доступен на русском языке
Різноманітні види ковбаси роблять цей продукт популярний і для щоденного вживання, і для святкового застілля. Гарно подана ковбасна нарізка виглядає естетично, може стати справжньою прикрасою новорічного столу. Чи замислювалися ви, чому ковбасу прийнято різати навскіс?

Легенда про нарізання ковбаси

Ця історія більше схожа на жарт, проте вона пояснює, як з’явилася традиія нарізати ковбасу навскіс. Колись давно один віденський м’ясник прокинувшись виявив, що в одному його черевику поселилася миш. Тому він взув лише одну ногу і так пішов на роботу. Через незручність із взуттям чоловік ніяк не міг зосередитися. Коли нарізав ковбасу, зробив надріз навскіс. На його подив, так зріз ковбаси виглядав значно краще. Покупці цього дня були особливо задоволені і поверталися ще. Відтоді в його магазині нарізали ковбасу лише в такий особливий спосіб.

Технологія нарізання ковбаси

Нарізання ковбаси під кутом насправді є технологічною необхідністю. Адже структура обробленого м’яса стає більш щільною, шматки можуть гірше триматися один поруч з іншим. Тому нарізання навскіс дозволяє виробу не втратити свою форму. Також малюнок, який бачимо на розрізі, так виглядає більш привабливо.

Для покупців розрізана під кутом ковбаса дозволяє краще оцінити її склад, розмір шматків і співвідношення сала з м’ясом. Навіть на бутерброді такий шматок виглядає краще і займає більшу площу.

Читайте також:

Джерело: ТСН

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні