Курячі гомілки в апельсиново-вершковому соусі
Ви насолодитеся чудовим поєднанням смаків. Куряче м’ясо, просочене соусом, виходить ніжним, м’яким, ароматним.
За рахунок соусу на основі вершків та апельсинового соку, в який для насиченого цитрусового відтінку додамо і цедру, смак запеченого птаха виходить цікавішим. Обов’язково використовуємо для соусу та мед – він надає солодкуватий нотку.
Інгредієнти:
- курячі гомілки – 6 шт.,
- яблука – 2 шт.,
- мускатний горіх мелений – 0,5 чайної ложки,
- коріандр мелений – 0,5 чайної ложки,
- олія – 1 столова ложка,
- апельсин (великий) – 1 шт.,
- вершки жирністю (20%) – 100 мл,
- мед – 1 столова ложка,
- оцет – 1 чайна ложка,
- сіль та перець – за смаком.
Приготування:
- Промити курячі гомілки та обсушити, викласти в миску.
- Посипати сіллю, перцем, коріандром та мускатним горіхом. Додати олію та оцет, перемішати.
- Залишити на 1 годину для маринування.
- Перекласти гомілки у жароміцну форму, розігріти духовку до 190 градусів та запікати 20 хвилин.
Приготувати соус:
- Вимити апельсин під гарячою водою, обсушити. Натерти цедру (жовтогарячий шар) на дрібній тертці, розрізати апельсин навпіл і віджати сік (250 мл).
- Додати до соку цедру, вершки та перемішати соус до однорідності. Розрізати яблука на частини, видалити серцевину,нарізати часточками.
- Дістати форму з куркою з духовки та залити соусом, викласти зверху яблука. Повернути форму в духовку, запікати при 190 градусів 30 хвилин.
- Перевернути гомілки , запікати ще 10 хвилин.
Читайте також: