Середа, 1 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяКурячі гомілки в апельсиново-вершковому соусі: ніжна, м'яка, ароматна страва створить атмосферу справжнього...

Курячі гомілки в апельсиново-вершковому соусі: ніжна, м’яка, ароматна страва створить атмосферу справжнього свята

Этот материал также доступен на русском языке
Куряче м'ясо - неодмінна складова будь-якого застілля. Але як урізноманітнити звичний продукт, приготувати оригінальну та пікантну страву, яка запам'ятається всім? Куряче м'ясо, просочене апельсиновим соусом, виходить ніжним, м'яким, ароматним.

Курячі гомілки в апельсиново-вершковому соусі

Ви насолодитеся чудовим поєднанням смаків. Куряче м’ясо, просочене соусом, виходить ніжним, м’яким, ароматним.

За рахунок соусу на основі вершків та апельсинового соку, в який для насиченого цитрусового відтінку додамо і цедру, смак запеченого птаха виходить цікавішим. Обов’язково використовуємо для соусу та мед – він надає солодкуватий нотку.

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 6 шт.,
  • яблука – 2 шт.,
  • мускатний горіх мелений – 0,5 чайної ложки,
  • коріандр мелений – 0,5 чайної ложки,
  • олія – 1 столова ложка,
  • апельсин (великий) – 1 шт.,
  • вершки жирністю (20%) – 100 мл,
  • мед – 1 столова ложка,
  • оцет – 1 чайна ложка,
  • сіль та перець – за смаком.

Приготування:

  1.  Промити курячі гомілки та обсушити, викласти в миску.
  2. Посипати сіллю, перцем, коріандром та мускатним горіхом. Додати олію та оцет, перемішати.
  3. Залишити на 1 годину для маринування.
  4.  Перекласти гомілки у жароміцну форму, розігріти духовку до 190 градусів та запікати 20 хвилин.

 Приготувати соус:

  1. Вимити апельсин під гарячою водою, обсушити. Натерти цедру (жовтогарячий шар) на дрібній тертці, розрізати апельсин навпіл і віджати сік (250 мл).
  2.  Додати до соку цедру, вершки та перемішати соус до однорідності. Розрізати яблука на частини, видалити серцевину,нарізати часточками.
  3.  Дістати форму з куркою з духовки та залити соусом, викласти зверху яблука. Повернути форму в духовку, запікати при 190 градусів 30 хвилин.
  4.  Перевернути гомілки , запікати ще 10 хвилин.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні