Хочете здивувати гостей святковим тортом, який легко готується і має приголомшливий смак? Торт «Семистаканник» з мінімальною кількістю інгредієнтів стане справжньою окрасою вашого столу!
Раніше ми розповідали, як приготувати торт «Три склянки» без вагів та міксера.
Інгредієнти:
Для коржів:
- Сметана будь-якої жирності – 1 стакан
- Молоко сухе або вершки сухі – 1 стакан
- Яйця – 1 стакан (4 великих яйця)
- Масло вершкове розтоплене – 1 стакан (приблизно 250 г)
- Цукор – 1 стакан
- Борошно – 1 стакан
- Крохмаль – 1 стакан
- Розпушувач або сода – 1 ч. л.
Для крему:
- Сметана жирна – 400 г
- Цукрова пудра – 1/2 стакана або за смаком
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
- Заздалегідь розтоплюємо масло і даємо йому охолонути.
- Взбиваємо яйця з цукром.
- Додаємо в яйця з цукром розтоплене масло і сметану, добре збиваємо до однорідної маси.
- Вводимо в масу всі сухі інгредієнти і добре перемішуємо.
- Виливаємо тісто в круглу рознімну форму, застелену пергаментом.
- Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на приблизно 50 хвилин.
- Якщо верх почне підгорати, накриваємо його фольгою і пічмо далі до готовності.
- Готовий корж дістаємо з духовки і даємо постояти 10 хвилин, після чого знімаємо форму і даємо коржу повністю охолонути.
- Взбиваємо сметану з цукровою пудрою для крему.Коли корж охолоне, розрізаємо його горизонтально на дві частини.
- На одну частину викладаємо приблизно половину сметанного крему. Добре розподіляємо крем.
- Накриваємо другим коржем, обильно змащуємо залишком крему. Прикрашаємо торт на свій розсуд – наприклад, тертим шоколадом.
Вас також можуть зацікавити новини: