Ще не вирішили, який торт спекти на свята? Зупиніться на «Трьох стаканах» – це повітряні шоколадні коржі і найніжніший крем. Крім того, з підрахунками кількості необхідних продуктів проблем не буде – основні інгредієнти вимірюються склянками.
Раніше ми розповідали рецепт торта «Наполеон» від професійних кондитерів.
Інгредієнти:
Для коржів:
- цукор – 1 склянка
- кефір – 2 склянки
- борошно – 2 склянки
- яйця – 3 шт.
- сіль – за смаком
- харчова сода – 0,5 год. л.
- розпушувач для тіста – 2 год. л.
- олія – 0,5 склянки
- какао – 5 ст. л.
Для крему:
- сметана 25-30% – 2 склянки (400 г)
- згущене молоко (варене) – 1 банка
- екстракт ванілі – 1 год. л.
Приготування:
- До яєць додайте сіль та цукор, ретельно перемішайте.
- Додайте олію та кефір.
- Просійте через сито борошно, какао, соду та розпушувач для тіста. Усе ретельно перемішайте до однорідності.
- Форму діаметром 22 см застеліть пергаментом і вилийте її шоколадну масу. Відправте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Вийміть корж і перевірте готовність дерев’яною паличкою. Дайте йому охолонути, після чого зріжте верхівку коржа, щоб зробити з неї крихту для прикрашання.
- Розріжте корж горизонтально на три рівні частини.
- Зробіть крем: до сметани додайте варене згущене молоко і ванільний екстракт, перемішайте до однорідності.
- Змастіть коржі кремом. Верхівку коржа подрібніть у блендері до крихти і посипте нею торт зверху та з боків. Торт не вимагає додаткового часу для просочення, його можна подавати одразу.
Вас також можуть зацікавити новини: