Новини

Оригінальні рецепти різдвяних страв: головна страва столу – свиняча шия, запечена з грибами

Якщо ви досі не вирішили, чим здивувати рідних на Різдво, ми спростили вашу задачу.

Свиняча шия, запечена з грибами

Інгредієнти:

  • Свинина (шия) — 1 кілограм,
  • перець болгарський — 1 штука,
  • бекон копчений — 200 грамів,
  • печериці — 250 грамів,
  • цибуля ріпчаста — 3 штуки,
  • олія рослинна — 2 столові ложки,
  • паприка мелена — 1 чайна ложка,
  • перець чорний мелений, часник сушений, чебрець сушений — 0,5 чайної ложки,
  • петрушка і сіль — за смаком.

Приготування:

У процесі приготування знадобиться міцна кулінарна нитка, рукав для запікання та харчова плівка.

  1. Нарізати гриби пластинками, у пательні розігріти половину олії і обсмажити печериці до випаровування рідини та легкого підрум’янювання. Викласти гриби зі сковороди на тарілку. Очистити цибулю і нарізати дрібними кубиками. Розігріти решту олії та обсмажити цибулю до м’якості. Промити і подрібнити петрушку. До обсмаженої цибулі додати паприку і петрушку, добре перемішати.
  2. М’ясо вимити, обсушити і нарізати його скибочками завширшки один сантиметр. Накрити скибочки м’яса харчовою плівкою і відбити кухонним молотком із двох боків. Натерти м’ясо сіллю і прянощами (сушеним часником, чебрецем і чорним меленим перцем) з двох боків. Солодкий перець очистити і нарізати дрібними кубиками. Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.
  3. Почати формувати страву. Візуально розділити все м’ясо на три частини. Покласти на нитки 3-4 скибочки м’яса хрест-навхрест. На шар м’яса викласти половину цибулі. Потім розподілити половину перцю, викладати половину грибів. Весь бекон також розділити на три частини. Викладати шар бекону. Потім усі шари повторити: скибочки свинячої шиї, цибуля, перець, гриби та бекон. Останніми укласти шари м’яса та бекону. Зав’язати нитки.
  4. Помістити м’ясний рулет у рукав, викласти на деко або у форму для запікання. Зробити в рукаві кілька отворів за допомогою зубочистки. Запікати у духовці при 180 градусах 1,5 години. Потім звільнити верх рулету від рукава, полити соком, що утворився, і відправити в духовку ще на 15 хвилин. Дати готовій страві трохи охолонути і обов’язково відразу звільнити від ниток.

Дивіться рецепти, які стануть чудовим доповненням до вашого святкового меню:

Метки: кулинария рецепт Рождество свинина

Новое на сайте

  • Статті

Відкриття компанії в Польщі: що треба знати українським підприємцям?

Якщо ви хочете розширити свій бізнес та розпочати роботу на європейському ринку, то першим кроком…

19/12/2024 23:49
  • Новини

Рибні консерви: як обрати і чи корисні вони для здоров’я – несподівана заява вчених

Рибні консерви – зручний спосіб посмакувати рибою швидко і відносно недорого. Її можна купити завчасно,…

19/12/2024 23:28
  • Новини

Ніколи не купуйте саджанці троянд із такими ознаками: тільки дарма витратите гроші

Щоб троянди радували своїм цвітінням, потрібно правильно обирати саджанці. Саме від вашого вміння залежить подальше…

19/12/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 20 грудня 2024 року

20 грудня буде тепло, опадів не очікується. Лише надвечір у західних областях з'являться дощі.

19/12/2024 22:27
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 20 грудня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/12/2024 21:34
  • Статті

Наша історія: як перестав існувати СРСР

Ця подія планетарного масштабу відбулася 8 грудня 1991 року. Не слід думати, що це сталося…

19/12/2024 19:32