П’ятниця, 20 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо за рецептами наших читачів: кримськотатарські вареники з м'ясом

Готуємо за рецептами наших читачів: кримськотатарські вареники з м’ясом

Этот материал также доступен на русском языке
Улюблена всіма страва – вареники. З якою тільки начинкою вони не бувають! Різноманітність смаку залежить не тільки від начинки, а й від національних особливостей кухні. Спробуйте вареники, які в пошані на кримськотатарській кухні, і самі переконайтеся з цим.

Кримськотатарські вареники з м’ясом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • пшеничне борошно – 250 грамів,
  • олія – 1 столова ложка,
  • вода – 80 мілілітрів,
  • сіль – за смаком.

Для начинки:

  • цибуля – 1 штука,
  • яловичий фарш – 300 грамів,
  • сіль, чорний мелений перець, зіра – за смаком,
  • олія – 2 столові ложки.

Додатково:

  • вершкове несолоне масло – 100 грамів,
  • олія – 2 столові ложки,
  • волоські горіхи – 150 грамів.

Приготування:

  1. Почистити цибулю і дрібно нарізати. Додати у фарш цибулю, сіль, перець, олію і добре вимісити.
  2. Подрібнити горіхи скалкою.
  3. Додати у борошно олію, сіль, воду і замісити м’яке еластичне тісто. Накрити рушником і залишити відпочити на 20 хвилин.
  4. Розкачати тісто у тонкий пласт, нарізати смужками шириною приблизно 3-4 сантиметри, а потім нарізати квадратиками.
  5. Покласти на кожен квадратик по чайній ложці фаршу, з’єднати краї тіста, щоб утворити трикутники, і защипнути.
  6. Викласти вареники у киплячу підсолену воду і варити, помішуючи, 5 хвилин.
  7. Вийняти шумівкою в глибоку тарілку.

Розтопити вершкове масло, додати оливкову олію і полити ним вареники. Поперчити, посипати подрібненими горіхами і подавати до столу.

Розалія Мустафаєва, Одеська обл.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні