Суп під однією і тією самою назвою, приготовлений у різних країнах, унікальний, бо відбиває кулінарні традиції свого народу.
Італійський рибний суп
Інгредієнти:
- Риба — 1 кілограм,
- корінь селери —1 штука,
- вино біле сухе — 175 мілілітрів,
- оливкова олія — 72 мілілітри,
- морква — 1 штука,
- томати — 3 штуки,
- цибуля — 1 штука,
- зубчики часнику — 2 штуки,
- вода — 1,5 літра,
- петрушка, сіль, перець — за смаком.
Приготування:
- Рибу очистити від луски та нутрощів. Не залишати для супу голови та хвости. Нарізати тушки великими шматками і відкласти рибу в миску.
- Взяти велику каструлю і нагріти в ній олію, найкраще оливкову. Покришити в каструлю цибулю і тушкувати її на середньому вогні до напівготовності. Додати очищені селеру і моркву, нарізані кружальцями або кубиками. Тушкувати суміш протягом 5 хвилин.
- Промити, обсушити і дрібно накришити петрушку. Відправити її в каструлю, туди ж налити всю необхідну порцію вина. Тушкувати суміш із вином на вогні трохи більше середнього до того моменту, як обсяг вина зменшиться вдвічі.
- Коли рідина зменшиться, додати помідори та часник.
- Нарізати кубиками вимиті помідори, часник подрібнити зручним способом. Додати часник і помідори в каструлю і тушкувати 3 хвилини.
- Потім додати окріп і довести до кипіння. Після закипання зменшити вогонь і варити овочі 10-15 хвилин.
- Додати рибу в овочеву суміш і варити на середньому вогні близько 15 хвилин. Приправити суп перцем і сіллю за смаком. Після варіння дати супу настоятися.
Для подачі приготувати грінки: обсмажити збризнутий оливковою олією хліб у духовці і покласти скибочку на дно кожної тарілки перед тим, як налити в неї рибний суп. При подачі притрусити страву дрібно нарізаною зеленню.
Ми вже розповідали: