Вівторок, 17 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКухні світу: як готують супи в інших країнах - італійський рибний суп

Кухні світу: як готують супи в інших країнах – італійський рибний суп

Этот материал также доступен на русском языке
Суп - корисна і смачна страва, яка має бути в раціоні кожної людини. Але супи супам різна, у різних країнах є свої рецепти приготування цієї страви.

Суп під однією і тією самою назвою, приготовлений у різних країнах, унікальний, бо відбиває кулінарні традиції свого народу.

Італійський рибний суп

Інгредієнти:

  • Риба — 1 кілограм,
  • корінь селери —1 штука,
  • вино біле сухе — 175 мілілітрів,
  • оливкова олія — 72 мілілітри,
  • морква — 1 штука,
  • томати — 3 штуки,
  • цибуля — 1 штука,
  • зубчики часнику — 2 штуки,
  • вода — 1,5 літра,
  • петрушка, сіль, перець — за смаком.

Приготування:

  1. Рибу очистити від луски та нутрощів. Не залишати для супу голови та хвости. Нарізати тушки великими шматками і відкласти рибу в миску.
  2. Взяти велику каструлю і нагріти в ній олію, найкраще оливкову. Покришити в каструлю цибулю і тушкувати її на середньому вогні до напівготовності. Додати очищені селеру і моркву, нарізані кружальцями або кубиками. Тушкувати суміш протягом 5 хвилин.
  3. Промити, обсушити і дрібно накришити петрушку. Відправити її в каструлю, туди ж налити всю необхідну порцію вина. Тушкувати суміш із вином на вогні трохи більше середнього до того моменту, як обсяг вина зменшиться вдвічі.
  4. Коли рідина зменшиться, додати помідори та часник.
  5. Нарізати кубиками вимиті помідори, часник подрібнити зручним способом. Додати часник і помідори в каструлю і тушкувати 3 хвилини.
  6. Потім додати окріп і довести до кипіння. Після закипання зменшити вогонь і варити овочі 10-15 хвилин.
  7. Додати рибу в овочеву суміш і варити на середньому вогні близько 15 хвилин. Приправити суп перцем і сіллю за смаком. Після варіння дати супу настоятися.

Для подачі приготувати грінки: обсмажити збризнутий оливковою олією хліб у духовці і покласти скибочку на дно кожної тарілки перед тим, як налити в неї рибний суп. При подачі притрусити страву дрібно нарізаною зеленню.

Ми вже розповідали:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні