Простота у приготуванні та неймовірний сметанно-вершковий смак роблять його ідеальним вибором для будь-якої урочистості. Записуйте рецепт!
Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Мурашник”.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 300 г борошна;
- 120 г цукру;
- 250 г сметани;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ст. ложки какао-порошку;
- ½ ч. л. харчової соди;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- щіпка солі для гармонізації смаку.
Для крему:
- 150 г цукрової пудри;
- 600 г сметани;
- 1 склянка подрібнених волоських горіхів.
Приготування:
- Розтопіть вершкове масло і змішайте його з сіллю та цукром. Додайте соду та сметану, ретельно перемішайте до повного розчинення цукру. Розділіть отриману масу на дві частини: додайте в одну ванільний цукор, а в іншу – какао-порошок. Поступово вмішуйте борошно в кожну частину, замішуючи еластичне тісто. Кожну порцію тіста розділіть на три рівні частини, сформуйте з них кульки та накрийте плівкою.
- Кожну кульку розкачайте в тонке коло на пергаментному папері. За допомогою кришки або кондитерського кільця позначте краї та проколіть тісто вилкою в кількох місцях для рівномірного пропікання.
- Випікайте коржі по одному в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 6 хвилин. Після випікання обережно обріжте коржі за зазначеними межами.
- Для приготування крему збийте сметану з цукровою пудрою до отримання однорідної маси і відправте в холодильник на 30 хвилин. Обрізки коржів можна підсушити в духовці та подрібнити на крихту для прикраси.
- Приступайте до збирання торта, спочатку нанесіть шар крему на блюдо, зверху покладіть корж з какао, намажте кремом і посипте подрібненими горіхами. Потім дотримуйтесь тієї ж схеми, чергуючи коржі з какао та ванілі, щоразу додаючи крем та горіхи. Верхню частину та боки торта також необхідно покрити кремом та щедро посипати крихтою та горіхами. Перед подачею торт бажано прибрати в холодильник на кілька годин, щоб він не тільки охолонув, а й просочився.
Вас також можуть зацікавити новини: