П’ятниця, 20 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛегендарний торт із 90-х на сметані: простий рецепт неймовірно смачного десерту

Легендарний торт із 90-х на сметані: простий рецепт неймовірно смачного десерту

Этот материал также доступен на русском языке
Раніше без цього торта не обходилося жодне домашнє застілля. Простий рецепт та легке приготування зробили його неймовірно популярним у ті роки. Хоча і сьогодні цей торт заслуговує на увагу.

Простота у приготуванні та неймовірний сметанно-вершковий смак роблять його ідеальним вибором для будь-якої урочистості. Записуйте рецепт!

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Мурашник”.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 300 г борошна;
  • 120 г цукру;
  • 250 г сметани;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. ложки какао-порошку;
  • ½ ч. л. харчової соди;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • щіпка солі для гармонізації смаку.

Для крему:

  • 150 г цукрової пудри;
  • 600 г сметани;
  • 1 склянка подрібнених волоських горіхів.

Приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з сіллю та цукром. Додайте соду та сметану, ретельно перемішайте до повного розчинення цукру. Розділіть отриману масу на дві частини: додайте в одну ванільний цукор, а в іншу – какао-порошок. Поступово вмішуйте борошно в кожну частину, замішуючи еластичне тісто. Кожну порцію тіста розділіть на три рівні частини, сформуйте з них кульки та накрийте плівкою.
  2. Кожну кульку розкачайте в тонке коло на пергаментному папері. За допомогою кришки або кондитерського кільця позначте краї та проколіть тісто вилкою в кількох місцях для рівномірного пропікання.
  3. Випікайте коржі по одному в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 6 хвилин. Після випікання обережно обріжте коржі за зазначеними межами.
  4. Для приготування крему збийте сметану з цукровою пудрою до отримання однорідної маси і відправте в холодильник на 30 хвилин. Обрізки коржів можна підсушити в духовці та подрібнити на крихту для прикраси.
  5. Приступайте до збирання торта, спочатку нанесіть шар крему на блюдо, зверху покладіть корж з какао, намажте кремом і посипте подрібненими горіхами. Потім дотримуйтесь тієї ж схеми, чергуючи коржі з какао та ванілі, щоразу додаючи крем та горіхи. Верхню частину та боки торта також необхідно покрити кремом та щедро посипати крихтою та горіхами. Перед подачею торт бажано прибрати в холодильник на кілька годин, щоб він не тільки охолонув, а й просочився.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні