Експерти назвали три головні помилки, які зіпсують навіть найкращий чавун.
Раніше ми розповідали, як почистити пригорілу каструлю за допомогою звичайної крупи.
Сковорідки та каструлі з чавуну надзвичайно довговічні. За правильного догляду, вони можуть служити кільком поколінням господинь.
Зберігайте чавунний посуд сухим
Чавунний посуд не має додаткового захисного покриття. Аби не утворювалася іржа, його потрібно після миття завжди витирати насухо. Деякі господині практикують додаткове просушування протягом 2-3 хвилин на вогні.
Якщо це річ, якою користуєтеся вкрай рідко, то слід також суху поверхню покрити тонким шаром олії. Достатньо змочити паперовий рушник невеликою кількістю олії і протерти усю поверхню. Потім можна витерти сухим рушником, щоб шар олії був мінімальний.
Не залишайте їжу в чавунному посуді
Корозію в чавунному казані або на чавунній сковорідці може спровокувати їжа, яка там тривалий час зберігається. Найкраще залишки страви перекласти в інший посуд, наприклад, у контейнер для зберігання. Інакше продукти будуть пошкоджувати стінки чавунної каструлі, а сама їжа набуватиме металевого присмаку.
Не смажте без жиру
Прагнення до здорового харчування понукає багатьох господинь уникати смаженої на будь-якому жирі чи олії їжі. У такому випадку обирайте сковорідку, яка підходить для такого приготування. Але це аж ніяк не чавунна. По-перше, їжа прилипне до сковорідки, і страва зіпсується. По-друге, мікропошкодження чавунного посуду з часом призведуть до втрати його властивостей.
Зараз читають: