Субота, 14 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗнаменитий Львівський сирник: найпростіший рецепт незрівнянного десерту – неможливо встояти

Знаменитий Львівський сирник: найпростіший рецепт незрівнянного десерту – неможливо встояти

Этот материал также доступен на русском языке
Львівський сирник – це класична страва галицької кухні. Він настільки смачний, що просто тане у роті. Досвідчені господині розкрили секрет приготування найсмачнішого сирника.

Для львівського сирника потрібно брати найякісніші інгредієнти. Сир і сметана повинні бути жирними та свіжими, а яйця великими.

Читайте також: Сирники , як у дитинстві: найкращий рецепт без зайвих інгредієнтів – виходять у всіх

Інгредієнти:

  • 4 великі яйця;
  • 0,5 кг жирного сиру;
  • 135 г вершкового масла;
  • 175 г цукру;
  • 50 г родзинок;
  • 1 ст. ложка манки;
  • 3 ст. ложки сметани;
  • 2 ст. ложки какао-порошку;
  • цедра одного лимона

 

Приготування:

  1. Промийте родзинки та залийте їх гарячою водою.
  2. Ретельно перетріть сир, використовуючи руки або блендер, до отримання однорідної пасти і відставте вбік.
  3. Відокремте жовтки від білків. У жовтки додайте 160 г цукру та добре перемішайте. Сюди додайте цедру лимона, манну крупу і м’яке вершкове масло. Усі інгредієнти ретельно перемішайте. Із зазначеної кількості масла використовуйте все, крім однієї столової ложки – вона знадобиться для глазурі.
  4. Введіть масу в підготовлений сир. Для цього краще використовувати руки або блендер, або силіконову лопатку.
  5. Розігрійте духовку до 180 °C.
  6. Збийте білки до стійких піків, додавши щіпку солі для кращого результату. Акуратно введіть збиті білки в основну масу, використовуючи силіконову лопатку.
  7. Родзинки дістаньте з води та обсушіть на паперовому рушнику. Потім додайте їх до тіста і перемішайте.
  8. Форму для випікання рясно змастіть вершковим маслом, розподіліть тісто і помістіть у духовку на 45 хвилин.
  9. Поки сирник випікається, приготуйте шоколадну глазур: на невеликому вогні розтопіть одну столову ложку масла з двома ложками цукру. Коли масло розтопиться, додайте сметану і какао, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
  10. Нехай сирник трохи охолоне, після цього щедро покрийте його глазур’ю.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні