Середа, 11 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛіниві голубці без м'яса: готуємо смачну пісну страву за лічені хвилини

Ліниві голубці без м’яса: готуємо смачну пісну страву за лічені хвилини

Этот материал также доступен на русском языке
Урізноманітьте пісне меню простим і швидким рецептом улюбленої страви.

Якщо часу на приготування немає, це не привід відмовлятися від улюбленої страви. Просто скористайтеся його «лінивим» варіантом. Сьогодні готуємо найсмачніші голубці максимально швидко. У них немає ні грама м’яса, тому цю страву можна вживати навіть у піст.

Раніше ми розповідали, як приготувати пісне хачапурі.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка
  • Капуста білокачанна – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Гарбуз (або кабачок, або солодкий болгарський перець) – 150 г
  • Томатна паста (за бажанням) – 1 ст. ложка або свіжі помідори – 2-3 шт.
  • Олія для смаження – 40 мл (скільки піде)
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Вода (окріп) або грибний бульйон – 2 склянки

Приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо кубиками або півкільцями.
  2. Очищену моркву натирраємо на великій тертці (або нарізаємо соломкою).
  3. Гарбуз чи солодкий перець нарізаємо кубиками, а капусту – квадратиками чи соломкою.
  4. Рис заливаємо окропом на 10 хвилин. Воду зливаємо, а крупу добре промиваємо.
  5. Розігріваємо олію на сковороді, після чого викладаємо туди цибулю та моркву. Обсмажуємо протягом 1-2 хвилин, помішуючи, на середньому вогні.
  6. Додаємо капусту та гарбуз (або солодкий перець). Тушкуємо все разом, помішуючи, 5-7 хвилин на невеликому вогні. Солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції та томат за бажанням.
  7. Додаємо рис і добре перемішуємо.
  8. Заливаємо окропом і гасимо на мінімальному вогні під кришкою до готовності рису (близько 30 хвилин).

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні