Якщо часу на приготування немає, це не привід відмовлятися від улюбленої страви. Просто скористайтеся його «лінивим» варіантом. Сьогодні готуємо найсмачніші голубці максимально швидко. У них немає ні грама м’яса, тому цю страву можна вживати навіть у піст.
Раніше ми розповідали, як приготувати пісне хачапурі.
Інгредієнти:
- Рис – 1 склянка
- Капуста білокачанна – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Гарбуз (або кабачок, або солодкий болгарський перець) – 150 г
- Томатна паста (за бажанням) – 1 ст. ложка або свіжі помідори – 2-3 шт.
- Олія для смаження – 40 мл (скільки піде)
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Вода (окріп) або грибний бульйон – 2 склянки
Приготування:
- Цибулю чистимо і нарізаємо кубиками або півкільцями.
- Очищену моркву натирраємо на великій тертці (або нарізаємо соломкою).
- Гарбуз чи солодкий перець нарізаємо кубиками, а капусту – квадратиками чи соломкою.
- Рис заливаємо окропом на 10 хвилин. Воду зливаємо, а крупу добре промиваємо.
- Розігріваємо олію на сковороді, після чого викладаємо туди цибулю та моркву. Обсмажуємо протягом 1-2 хвилин, помішуючи, на середньому вогні.
- Додаємо капусту та гарбуз (або солодкий перець). Тушкуємо все разом, помішуючи, 5-7 хвилин на невеликому вогні. Солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції та томат за бажанням.
- Додаємо рис і добре перемішуємо.
- Заливаємо окропом і гасимо на мінімальному вогні під кришкою до готовності рису (близько 30 хвилин).
Вас також можуть зацікавити новини: