Бажаєте, щоб ваша квасоля зберігалася якомога довше? Просто дотримуйтесь кількох простих порад!
Раніше ми розповідали, як правильно зберігати часник.
Квасолі не потрібні особливі умови зберігання.
Однак слід запам’ятати кілька простих правил. Зберігати її потрібно в прохолодному сухому місці з гарною вентиляцією без сонячних променів. Оптимальна температура – 10-15 градусів за Цельсієм.
Квасолю можуть вражати жучки, які заводяться при неправильному зберіганні. Тому краще зберігати квасолю в герметичних контейнерах, пластикових пляшках і щільно закритих банках. Всередину ємності покладіть зубчик часнику, мускатний горіх, гвоздику, насіння кропу або лавровий лист, запах яких не переносять дрібні шкідники.
Також для зберігання добре використовувати полотняні мішечки, які спочатку потрібно вимочити в дуже міцному розчині кухонної солі, після чого добре висушити.
Якщо жучки вже завелися, а це помітно по маленьких отворах на квасолінах, треба діяти. Щоб позбутися шкідника, заморозьте боби на дві-три доби в морозильній камері або прогрійте в духовці при температурі 60-65 градусів.
Таку квасолю не можна висаджувати на городі – її можна використовувати лише для приготування їжі.
Також важливо закладати квасолю на зберігання суху, щоб боби не запліснявіли.
Вас також можуть зацікавити новини: