Урізноманітнюйте пісне меню рецептом улюблених хачапурі! Для цього варіанта вам не потрібні ні яйця, ні олія, а лише багато зелені!
Раніше ми розповідали, як приготувати пісні котлети, які не відрізнити від м’ясних.
Інгредієнти:
- Свіже листя шпинату – 100 г
- Кінза – 15 г
- Зелена цибуля – 15 г
- Кріп – 15 г
- Борошно – 550 г
- Сухі дріжджі – 8 г
- Цукор – 10 г
- Рослинна олія – 75 мл
- Вода – 220 мл
- Сіль, мелений чорний перець
Приготування:
- Борошно змішуємо з сіллю, цукром і дріжджами, додаємо олію і перемішуємо.
- Додаємо теплу воду та знову перемішуємо.
- Накриваємо тісто плівкою або рушником та залишаємо відпочити на 40 хвилин.
- Готуємо начинку. Нарізаємо шпинат, зелену цибулю, кріп та кінзу. Кладемо все в миску. Солимо і перчимо, збризкуємо олією і добре перемішуємо. Зелень має дати сік.
- Готуємо хачапурі. Беремо кульку тіста, розкочуємо, викладаємо в центр начинку, присипаємо борошном. Збираємо краї хачапурі до центру і зліплюємо між собою. Серцевинка має залишатися відкритою.
- Відправляємо в розігріту до 280 градусів духовку, доки хачапурі не зарум’яниться (приблизно на 10 хвилин).
Вас також можуть зацікавити новини: