Цей пиріг ще називають заливним, тому що достатньо лише просто змішати всі інгредієнти та вилити їх на сковороду.
Читайте також: Шикарне дріжджове тісто для рулетів, пиріжків та пирогів: смачніше і повітряніше просто не буває
Пиріг з апельсинами ідеально доповнить будь-яке чаювання, а особливо новорічне.
Інгредієнти:
- 4-5 шт. мандаринів;
- 300 г борошна;
- 250 мл кефіру;
- 100 г цукру;
- 50 мл олії;
- 2 яйця;
- 0,5 ч. ложки соди.
Приготування:
- Почніть з того, що присипте форму для випікання цукром і покладіть у неї половину часточок мандаринів.
- Інші часточки мандаринів подрібніть за допомогою блендера, додавши лише сік у тісто. В окремій мисці збийте яйця із цукром.
- Потім в яєчну суміш влийте кефір і олію. Просійте борошно з содою в масу кефіру і добре все перемішайте.
- Вилийте тісто на мандарини в сковороді і готуйте пиріг на мінімальному вогні під кришкою приблизно 30 хвилин.
- Після цього акуратно переверніть пиріг на тарілку, а потім знову покладіть його на сковороду (верхньою стороною вниз) та готуйте ще 10-15 хвилин на середньому вогні, кришкою вже можна не накривати.
- Перевірте готовність пирога за допомогою зубочистки. Пиріг можна подавати до столу як у теплому, так і холодному вигляді.
Зверху пиріг можна посипати цукровою пудрою чи кокосовою стружкою.
Смачного!
Вас також можу зацікавити новини: