Четвер, 12 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТісто на пиріжки на секретному інгредієнті: ще повітряніше, смачніше та ароматніше

Тісто на пиріжки на секретному інгредієнті: ще повітряніше, смачніше та ароматніше

Этот материал также доступен на русском языке
Замішувати тісто на пиріжки можна не тільки на молоці, воді, кефірі, але і ще на одному інгредієнті, завдяки якому випічка виходить повітряною та ароматною, з приємним вершковим смаком.

Обов’язково спробуйте приготувати пиріжки на ряженці, щоб оцінити їхній смак.

Читайте також: Щоб тісто на пиріжки вийшло м’яким і ніжним, додайте до нього один секретний компонент

Інгредієнти:

  • Борошно – 700 г;
  • Ряжанка – 400 мл;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 2 ст. ложки;
  • Сіль – 0,5 ч. ложки;
  • Дріжджі сухі – 1 пакетик (11-12 г);
  • Рослинна олія – ​​50 мл.

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте ряженку з яйцями, дріжджами, сіллю, олією і цукром. Ретельно перемішайте всі компоненти.
  2. Сформуйте з тіста кулю, накрийте миску чистим рушником або плівкою і залиште в теплому місці на дві години, щоб воно збільшилося в обсязі.
  3. Після цього обомніть тісто руками і розділіть його на невеликі шматочки, сформувавши з них кульки.
  4. Сформовані пиріжки розмістіть на деко і дайте їм ще раз піднятися.

У якості начинки можна брати яблука, сир, картопляне пюре, капусту. Одним словом, обирайте на ваш смак.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні