Чому мандарини бувають кислі
Існує багато факторів, що впливають на смак мандаринів, особливо на вміст цукру. Це може бути особливістю сорту чи гібриду. Також причиною може стати невчасне збирання врожаю мандаринів. Іноді, щоб фрукти краще перенесли транспортування, їх зривають недостатньо стиглими. Тож вони не встигають «набрати» достатньо цукру.
Як зробити мандарини солодшими
Експерти розповідають про два способи покращити смак мандарину. Перший – дуже швидкий. Другий потребує часу. Вибирайте, який вам найбільше підходить.
Покладіть кілька цілих мандаринів у мікрохвильову піч на 30 секунд на максимальній потужності. Швидке розігрівання плодів запустить у їхньому соку певні хімічні процеси, які зроблять мандарини солодшими. Таким чином радять «освіжити» мандарини після тривалого зберігання, якщо в них присохла шкірка. Такий спосіб підсолоджування підходить також для апельсинів. Зверніть увагу, фрукти після мікрохвильової печі слід їсти відразу після того, як вони охолонуть. Такі мандарини не підходять для більш тривалого зберігання.
Інший спосіб поліпшення смакових властивостей кислих мандаринів передбачає їхнє штучне дозрівання. Підійде сонячне підвіконня. Покладіть фрукти в один шар на підвіконня, де потрапляє більше сонячного світла. Через три доби смак мандаринів вас приємно здивує: вони стануть набагато солодшими.
Вас також можуть зацікавити новини:
Як обрати найсолодші та найсмачніші мандарини: про це вам не розкажуть на ринку
Як можна використовувати шкірку від мандаринів: 4 чудові ідеї для розумних господинь