Середа, 4 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких пишних оладок ви ще не куштували: потрібні вершки та пиво

Таких пишних оладок ви ще не куштували: потрібні вершки та пиво

Этот материал также доступен на русском языке
Ці незвичайні оладки готуються просто та швидко. А їхній смак підкорить вас відразу ж!

2 грудня у всьому світі відзначають неофіційне свято – День оладок. Саме час поділиться незвичайним рецептом цієї всім знайомої страви. Головні інгредієнти – пиво, вершки та дріжджі. Повірте, це дуже смачно!

Раніше ми розповіли, як приготувати незрівнянний медовий пиріг на кефірі.

Інгредієнти:

  • Пиво світле – 200 мл
  • Вершки 33% – 100 г
  • Олія вершкове – 60 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 130 г
  • Борошно – 200 г (1,5 склянки ємністю 200 мл)
  • Дріжджі сухі – 5 г
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ягоди, вершки – для подачі

Приготування:

  1. Вершкове масло розтопіть і ненадовго залиште для неповного охолодження.
  2. Борошно просійте та змішайте з дріжджами.
  3. У мисці з’єднайте яйця та цукор. Збийте їх до розчинення цукру.
  4. Влийте вершки та теплу розтоплене масло. Збийте.
  5. У два – три заходи всипте борошно з дріжджами. Після кожного додавання добре перемішайте – тісто має вийти густим.
  6. Влийте тонкою цівкою пиво, відразу замішуючи його в тісто. Залишіть тісто на 10-15 хвилин.
  7. Розподіліть тісто по силіконових формах для кексів (рівень тіста регулюйте залежно від того, якої висоти хочете оладки). Відправте форми в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
  8. Як тільки оладки охолонуть, можна прикрасити їх збитими вершками та ягодами.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні