Середа, 2 Квітня, 2025
ГоловнаНовиниКоли колір має значення: які яблука насправді корисніші – червоні чи зелені

Коли колір має значення: які яблука насправді корисніші – червоні чи зелені

Этот материал также доступен на русском языке
При виборі яблук багато людей звертають увагу на колір їхньої шкірки. Адже у великому різноманітті сортів легко розгубитися. Але які яблука корисніші: зелені чи червоні?

Яблука – безсумнівно, найпопулярніший фрукт. Вони чудово ростуть у нашій місцевості, смачні і містять велику кількість корисних речовин. Крім того, яблука – досить бюджетний продукт, який можуть собі дозволити купувати більшість. Чимало людей також вирощують яблука самостійно. Тож дефіцитними ці фрукти не назвеш.

Читайте також: Збиратимете яблука відрами, якщо встигнете провести правильний полив до холодів

Чому червоні яблука корисніші

У яблуках міститься близько 30 вітамінів та 150 корисних мікроелементів. Тому максимальну користь людина отримує, коли споживає яблука будь-яких сортів. Проте, є один нюанс. Експерти вважають червоні яблука кориснішими. Це пов’язано з тим, що їхня шкірка містить більше антоціанів. Тому червоні плоди більш позитивно впливають на здоров’я серцево-судинної системи та кишківника. Також червоні яблука допомагають зберегти молодість, адже захищають шкіру та організм від старіння. Тому вираз «молодильні яблука» має певний реалістичний сенс.

Чому потрібно їсти яблука

Яблука будь-якого кольору добре налагоджують роботу кишківника. Цей фрукт багатий на клітковину, тому працює на нормалізацію процесів обміну речовин. Споживання яблук допомагає перетравленню їжі, а також береже від закрепів. Природні пребіотики живлять корисну мікрофлору кишківника.

Регулярне споживання яблук дозволяє знизити рівень холестерину. Достатньо з’їдати по два яблука на день.

Читайте також: Груші та яблука зберігатимуться до весни: коли і як правильно зібрати врожай

Для безпечного і здорового худнення, дієтологи рекомендують їсти по 3 яблука на день. Цей здоровий перекус допоможе не переїдати і не спокушатися на калорійні і шкідливі снеки.

Антиоксиданти у складі яблук знищують вільні радикали, чим захищають організм від онкологічних захворювань. Ці корисні речовини також бережуть від запалень і дбають про міцний імунітет.

Фруктоза у яблуках не підвищує рівень цукру. Тож ці фрукти сміло можуть вживати люди з цукровим діабетом або з ризиком його розвитку.

Які протипоказання мають яблука

Сирі яблука потребують активної роботи кишківника. Тож тим людям, які страждають на його захворювання, краще відмовитися від них. Проте печені чудово підійдуть. Якщо помітили, що ці плоди викликають здуття, їжте їх без шкірки.

Існує міф про те, що вживання одного яблука може замінити чищення зубів. Стоматологи наполягають, що це не так. Після споживання навіть сирих яблук, наприклад увечері, зуби слід чистити обов’язково.

У насінні яблук містяться мікродози отруйної речовини ціаніду. Шкоду організму може принести неконтрольоване поїдання кісточок плодів у великій кількості. Якщо кісточка потрапила у рот випадково, немає підстав для хвилювання. Навіть кілька насінин не принесуть шкоди.

Читайте також: Медики розповіли, за яких хвороб протипоказана хурма

При вирощуванні та зберіганні яблук часто використовується велика кількість хімічних препаратів від хвороб і шкідників рослин. Тому будьте уважні до вибору місця, де купуєте яблука, а також ретельно мийте їх перед вживанням.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні