Понеділок, 25 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяАромат цієї здоби знайомий із дитинства: печемо пишні, повітряні булочки «по дев'ять...

Аромат цієї здоби знайомий із дитинства: печемо пишні, повітряні булочки «по дев’ять копійок»

Этот материал также доступен на русском языке
Простий рецепт найулюбленіших ласощів дитинства. Обов'язково спробуйте!

Аромат цих булочок кожен пам’ятає змалку. Давайте сьогодні трохи поностальгуємо і приготуємо улюблені повітряні пампушки самостійно.

Раніше ми розповідали рецепт оригінальної випічки на сніданок.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.
  • молоко – 500 мл
  • вершкове масло – 150 г
  • рослинна олія – 50 мл
  • цукор – 350 г
  • сіль – щіпка
  • родзинки – 150 г
  • свіжі дріжджі – 60 г
  • борошно – 1500 г
  • ванілін – 2 мг

Приготування:

  1. Молоко підігрійте та налийте в миску. Додайте дріжджі та одну столову ложку цукру. Ретельно перемішайте, накрийте плівкою та залиште до підняття пінної шапки приблизно на 15 хвилин.
  2. Додайте три яйця, одне залиште для змащення булочок. Продовжуйте збивати, можна міксером. Додайте цукор та ванілін і збийте до повного розчинення цукру.
  3. Влийте розтоплене тепле вершкове масло та олію, додайте сіль. Ретельно збивайте протягом п’яти хвилин.
  4. Родзинки потрібно запарити протягом п’яти хвилин. Поступово всипайте просіяне брошно і замісіть м’яке тісто, щоб не липло до рук. Вимішувати потрібно добре, протягом приблизно десяти хвилин.
  5. Додайте заздалегідь просушені за допомогою серветки родзинки.
  6. Накрийте тісто плівкою і укутайте на годину, після чого перекладіть його на посипаний борошном стіл і наріжте на порційні шматочки, приблизно 100 грам.
  7. Зліпітькруглі булочки і викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Накрийте булочки рушником та залиште ще на 40-45 хвилин.
  8. Змастіть булочки яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на пів години.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні