За вмістом омега-3 жирних кислот річкова риба поступається морській. Але зате вона містить більше білка і заліза. Варто пам’ятати, що у переважній більшості випадків морська риба доступна у замороженому вигляді. Існує ризик натрапити на продукт, який заморожувався повторно або знаходиться в такому стані тривалий час. Через це риба втрачає значну частину корисних елементів.
Читайте також: Такий оселедець ви готуватимете кожні вихідні – найсмачніша риба в домашніх умовах
Річкова риба частіше доступна у свіжому вигляді. Проте ніколи немає впевненості в тому, наскільки чиста водойма, у якій вона виросла.
Крім того сьогодні відомо про можливість вирощування різних видів риби на спеціальних фермах. Недобросовісні бізнесмени можуть використовувати антибіотики, стимулятори росту тощо для швидкого вирощування риби привабливих розмірів.
Одним із важливим аспектів у виборі хорошої риби є розуміння її походження. Найкраще купувати дику рибу, яка виросла за природніх умов. Серед морської це будуть тріска, далекосхідний лосось, сайра, минтай, оселедець, камбала, скумбрія, путасу, хек, терпуг, навага, сардини і мойва. При купівлі річкової віддавайте перевагу окуню та щуці.
Читайте також: У такому клярі і відбивні, і риба будуть неймовірно смачними: весь секрет в одному інгредієнті
Зверніть увагу на зовнішній вигляд риби. Дика риба зазвичай має великі плавці. Навіть вирощена в природніх умовах несвіжа риба може не тільки зіпсувати обід, а й здоров’я. У хорошої риби луска щільна, плавники м’які, зябра рожеві або яскраво-червоні, очі прозорі. Якщо ці характеристики не витримані – відмовтеся від покупки.
Благодійний фонд видає безкоштовні товари. Потрібно заповнити онлайн-заявку.
Російські війська продовжують обстрілювати мирні населені України. На фронті ситуація залишається складною.
Скільки коштуватиме електроенергія для споживачів після підвищення тарифів.
7 листопада в Україні відзначається Міжнародний день "Мерло", Міжнародний день боротьби з насильством та булінгом…
Приготувати курячі відбивні під силу кожній господині, однак досягти ідеальної м'якості і ніжності часом виявляється…
Картопля – незамінний продукт у харчуванні українців. Її варять, смажать, запікають. Кількість рецептів приготування цього…