Ліниві голубці в лаваші
Інгредієнти
лаваш тонкий – 2 шт., рис – 1 чашка (330 мл), фарш змішаний (свинина та яловичина) – 600 г, капуста – 1 качан, цибуля – 2 шт., морква – 1 шт., олія або маргарин – 2 столові ложки, сметана – 200 г, кетчуп або томатний соус – 150 г, сіль, чорний мелений перець, приправа та зелень – за смаком.
Як готувати
-
Рис промити і відварити 20 хвилин у трьох чашках води. Каша має вийти трохи рідкою. Ще гарячий рис змішати з фаршем, посолити і поперчити, додати приправу. Добре перемішати.
-
Дрібно нарізати капусту і перетерти її руками з сіллю, щоб вона стала соковитішою.
-
Половину фаршу рівномірно розподілити на листі лаваша. Зверху добре посипати капустою і згорнути рулетом. Рулет виходить товстенький, але можна зробити тонші рулети з половинок лаваша. Те саме повторити з другим лавашем.
-
Рулети нарізати шматочками по 6 см. Не тиснути при розрізанні, а «пиляти» дуже гострим або спеціальним ножем-пилкою, щоб рулети не деформувалися.
-
Обсмажити на олії дрібно нарізані цибулю і моркву. Поступово розподілити цибулю з морквою по деку, в якому запікатимемо голубці. Влити 150 мл води або бульйону. Укласти вертикально шматочки рулету.
-
Змішати сметану з кетчупом і змастити рулети. Накрити деко фольгою і поставити в розігріту до 175-180 градусів духовку на 1 годину. Готові ліниві голубці посипати зеленню. До голубців можна приготувати гриби в сметані як соус.
Вас також можуть зацікавити новини: