Обрізка листя коренеплодів (буряк, морква, дайкон, петрушка, пастернак) перед зберіганням дозволяє зберегти їх свіжими до весни. Збирати коренеплоди потрібно за сухої погоди, що зменшує ризик розвитку гнилі.
Раніше ми розповідали, що потрібно покласти поряд з картоплею, щоб вона зберігалася до нового врожаю.
Викопувати коренеплоди краще вилами, землю струшувати, а не бити коренеплодами один про одного і, звичайно, не мити.
Зберігають коренеплоди без бадилля, тому що воно витягує вологу. На буряках залишають бадилля довжиною 2-3 сантиметри, також важливо зберегти кінчик кореня. До речі, буряки краще зберігати разом з картоплею для регулювання вологості. Бадилля моркви обрізають на 1-2 сантиметри від коренеплоду. Всі коренеплоди краще зберігати лежачи шарами, пересипавши піском, а коріння пастернаку і петрушки вертикально, по «плічка» в піску.
Для успішного зберігання моркви та буряків важливо забезпечити оптимальні умови:
Коренеплоди найкраще зберігати у підвалі чи льоху, де температура та вологість можна легко контролювати. Якщо у вас немає таких приміщень, підійде холодильник для невеликих кількостей.
Регулярно перевіряйте овочі на наявність ознак гниття або пошкоджень та видаляйте хворі. Це запобігатиме поширенню гнилі на здорові коренеплоди.
Читайте також:
Великдень не за горами, тож варто запастися рецептами святкових страв. Обов'язково спробуйте приготувати цю сирну…
Комунальники попередили про те, що не приймуть показання лічильників у частини українців. Хто опинився в…
Частина пенсіонерів втратить доплати до пенсійних виплат. Кабінет Міністрів України ухвалив відповідну постанову.
Частина українців можуть отримати грошову допомогу. На що саме надають кошти.
Квітень – останній місяць дії фіксованих річних тарифів на газ. Скільки доведеться платити українцям.
Центр підтримки запрошує українців отримати безкоштовні продукти. Яким критеріям потрібно відповідати.