Обрізка листя коренеплодів (буряк, морква, дайкон, петрушка, пастернак) перед зберіганням дозволяє зберегти їх свіжими до весни. Збирати коренеплоди потрібно за сухої погоди, що зменшує ризик розвитку гнилі.
Раніше ми розповідали, що потрібно покласти поряд з картоплею, щоб вона зберігалася до нового врожаю.
Викопувати коренеплоди краще вилами, землю струшувати, а не бити коренеплодами один про одного і, звичайно, не мити.
Зберігають коренеплоди без бадилля, тому що воно витягує вологу. На буряках залишають бадилля довжиною 2-3 сантиметри, також важливо зберегти кінчик кореня. До речі, буряки краще зберігати разом з картоплею для регулювання вологості. Бадилля моркви обрізають на 1-2 сантиметри від коренеплоду. Всі коренеплоди краще зберігати лежачи шарами, пересипавши піском, а коріння пастернаку і петрушки вертикально, по «плічка» в піску.
Для успішного зберігання моркви та буряків важливо забезпечити оптимальні умови:
Коренеплоди найкраще зберігати у підвалі чи льоху, де температура та вологість можна легко контролювати. Якщо у вас немає таких приміщень, підійде холодильник для невеликих кількостей.
Регулярно перевіряйте овочі на наявність ознак гниття або пошкоджень та видаляйте хворі. Це запобігатиме поширенню гнилі на здорові коренеплоди.
Читайте також:
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…
Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.
У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…
Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…