Новини

Свята та народні прикмети 27 жовтня — чому цього дня забороняється давати пусті обіцянки

Яке сьогодні свято в Україні

27 жовтня святкують День української писемності і мови.  Це свято було встановлено Указом Президента України 1997 року та має на меті вшанування спадщини української мови та розвиток національної культури. Свято приурочене до дня вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Нестор Літописець вважається одним з перших істориків Київської Русі та автором “Повісті временних літ”. Це чудова нагода підвищити обізнаність про важливість мови як складової культурної ідентичності та засобу комунікації.

27 жовтня в Україні святкують День автомобіліста і дорожника. Щорічно припадає на останню неділю жовтня. Це свято було засновано для вшанування працівників автомобільного транспорту та дорожнього господарства, які відіграють важливу роль у розвитку економіки країни та забезпеченні комфорту і безпеки громадян. Цей день відзначається різними заходами, включаючи урочисті зібрання, нагородження найкращих працівників галузі, а також проведення освітніх програм та заходів для підвищення безпеки на дорогах.

Також 27 жовтня Всесвітній день аудіовізуальної спадщини. Цей день присвячений збереженню та популяризації аудіовізуальної спадщини, яка включає в себе кінофільми, телепередачі, радіопередачі та інші аудіовізуальні матеріали. Це важливий день для збереження культурної пам’яті та історичних документів, які мають значну цінність для сучасного та майбутнього поколінь.

27 жовтня відзначають одне з незвичайних щорічних свят – День примхливих співробітників. Погодьтеся, такі є практично у будь-якому колективі. Цей день якраз і присвячується всім колегам, які мають таку рису характеру, як примхливість. Незважаючи на жартівливу суть свята, його можна використати як можливість краще зрозуміти один одного в колективі, обговорити робочі труднощі і навіть розрядити напружену атмосферу за допомогою гумору.

А ще 27 жовтня День свекрухи і тещі. Щорічно припадає на четверту неділю жовтня. Це свято присвячене вшануванню та вираженню подяки матерям чоловіків і дружин за їхню підтримку, любов та турботу. Цей день створений для зміцнення сімейних зв’язків і визнання важливості цих жінок у житті подружніх пар. Він також є нагодою для відзначення їхньої ролі у вихованні дітей та підтримці сімейних традицій.

Щорічно 27 жовтня відзначають незвичайне свято – Міжнародний день плюшевого ведмедика (International Teddy Bear Day). Потрібно сказати, що рідко яка іграшка удостоюється честі мати власне свято, а у всесвітньо відомого плюшевого ведмедика Тедді воно є. Цей день дає всім можливість дістати плюшевого ведмедика з шафи і зробити його центром уваги на сьогоднішній день. До речі, перший плюшевий ведмедик був зшитий у далекому 1902 році. Сьогодні в світі існує близько двадцяти музеїв, де зібрані плюшеві ведмеді і кілька десятків тисяч колекціонерів цих іграшок по всьому світу.

Що сьогодні за церковне свято

27 жовтня в церковному календарі – день пам’яті святого мученика Нестора. Також відомий як Нестор Літописець, був відомим давньоруським істориком та письменником. Він жив у ХІ столітті та був монахом Кіево-Печерського монастиря. Нестор був автором “Повісті временних літ”, яка є одним з найважливіших джерел для вивчення історії Русі. Його життя та діяльність відзначаються відданістю своїй вірі та величезним внеском у розвиток давньоруської культури та історіографії.

Що не можна робити 27 жовтня

  • Не слід переїдати — будуть проблеми зі здоров’ям.
  • Забороняється давати пусті обіцянки.
  • Не ведіть розмови ні про що.

Народні прикмети і традиції на 27 жовтня

  • Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:
  • дивилися, який сьогодні день: сніг впав на мокру землю — до ранньої весни;
  • на деревах цілий день тримається іній — чекайте на швидкий прихід справжніх морозів;
  • гусак плаває довго по воді — морози ще не прийдуть;
  • туман вранці — буде відлига.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини
  • Пенсійна справа

Про ці пільги знають не всі: за що пенсіонерам можна не платити

Для пенсіонерів в Україні передбачено низку пільг, що дозволяють суттєво економити.

28/10/2024 09:08
  • Новини

Медики назвали найкориснішу рибу: справжнє джерело вітамінів, а ціна – бюджетна

Про те, що риба дуже цінний продукт для людського організму, говорять усі лікарі та дієтологи.…

28/10/2024 07:37
  • Новини

Свята та народні прикмети 28 жовтня — що категорично не можна робити цього дня

28 жовтня в Україні відзначається День визволення України від фашистських загарбників, Міжнародний день анімації та…

28/10/2024 06:55
  • Новини

Від шматочка цього яблучного пирога ви точно не відмовитеся: найпростіший рецепт із 4 інгредієнтів

Випічка з яблуками – це завжди смачно. Сьогодні пропонуємо приготувати вам найпростіший, але дуже смачний…

28/10/2024 05:26
  • Статті

Як на пам’ятнику підкреслити особистість та стиль життя чоловіка?

В цій статті ми розглянемо, як на пам'ятнику підкреслити особистість та стиль життя чоловіка, обираючи…

27/10/2024 23:23
  • Новини

Щоб хризантеми легко перенесли зиму, обов’язково зробіть це перед настанням холодів

Квіти, як і інші рослини на наших ділянках, потребують догляду та підготовки до зими. Якщо…

27/10/2024 22:53