Понеділок, 28 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні заборонили кілька популярних ліків: що варто знати

В Україні заборонили кілька популярних ліків: що варто знати

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні заборонили використання та продаж кількох відомих ліків через їхню невідповідність стандартам або підозри у фальсифікації.

Раніше ми писали, як покращити імунітет восени.

Держлікслужба оприлюднила список препаратів, які більше не можна продавати, зберігати чи використовувати.

Причини заборони

Виявлені порушення стосуються якості препаратів, невідповідності їхніх характеристик або підозр у фальсифікації. Усі медичні заклади та аптеки повинні вилучити ці ліки з обігу, знищити або повернути постачальникам. Про виконані заходи необхідно повідомити Держлікслужбу протягом 10 днів.

Перелік заборонених ліків

  1. Циклокс — антидепресант індійського виробництва, заборонений через невідповідність стандартам якості за показниками “Ідентифікація” і “Кількісне визначення”. Заборона діє на серію 1004282.
  2. Oxycort — аерозоль для шкіри польського виробництва, призначений для лікування запалень, ускладнених бактеріями, та алергічних реакцій. Заборонено серію 1030623 із маркуванням польською мовою.
  3. Еферокс — таблетки німецького виробництва для лікування захворювань щитоподібної залози. Закінчився 90-денний тимчасовий термін заборони на серію 2123534, але препарат досі не повернули в обіг.
  4. 6-Метирулацил — препарат для лікування запальних захворювань товстого кишківника. Серія 240210, виробництва Китаю, заборонена через підозру у фальсифікації.
  5. Дивігель — гель для профілактики постменопаузного остеопорозу, виготовлений фінською компанією. Серія 2185529 була заборонена на 90 днів.

Детальний список дозволених до обігу ліків, а також оновлений реєстр “Доступних ліків” можна знайти на офіційному сайті Держлікслужби.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні