П’ятниця, 25 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатМобілізація чоловіків віком від 50 до 60 років: офіційна позиція ТЦК

Мобілізація чоловіків віком від 50 до 60 років: офіційна позиція ТЦК

Этот материал также доступен на русском языке
У відповідь на численні запитання щодо мобілізації чоловіків віком 50-60 років, Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) надали чітке роз'яснення.

Раніше ми писали,  як покарають військовозобов’язаних українців, якщо не оновити дані.

В Україні не існує обмежень щодо мобілізації цієї вікової категорії, тому мобілізаційні заходи відбуваються відповідно до чинного законодавства.

Про це повідомили у Волинському ТЦК та СП.

Хоча є певні внутрішні розпорядження, що регулюють процес мобілізації, ці документи не означають автоматичне звільнення чоловіків віком від 50 до 60 років від призову.

“Саме тому, наразі в Україні чоловіків від 50 до 60 років мобілізують за встановленим порядком. Це означає, що громадяни віком понад 50 років, які не мають звільнення від військової служби за станом здоров’я або інших законних підстав, підлягають мобілізації на загальних умовах”,  – зазначається в повідомленні.

Особливу увагу під час мобілізації приділяють таким факторам, як стан здоров’я, наявність військової спеціальності та попередній військовий досвід. Якщо чоловік відповідає вимогам щодо придатності до служби, він може бути залучений до виконання завдань з оборони України.

Таким чином, мобілізація чоловіків віком від 50 до 60 років проводиться за встановленим порядком, і у разі відповідності всім критеріям, громадянин цієї вікової категорії може бути призваний до лав Збройних сил України для захисту країни.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні