Цей торт ще називають “Каракум” і готується він на основі кефіру. Його рецептом на своєму каналі поділилася родина Онишкевичів.
Раніше ми розповідали, як спекти печиво на кефірі.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 склянка (250 мл);
- Цукор – 1 склянка;
- Манна крупа – 0,5 склянки;
- Сода – 1ч. л.+оцет;
- Амоній – 1ч.л.;
- Борошно – 1,5 склянки;
- Рослинна олія – 3 ст. л.;
- Какао – 2 ст.л. або горіхи – 1 склянка.
Для крему:
- Вершки (30-36%) – 500 мл;
- Цукрова пудра – 150 г;
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
Приготування:
Інгредієнти наведено з розрахунку на 1 корж.
- В окремому посуді потрібно змішати кефір з манкою та залишити на 15 хвилин.
- Всипати соду, погашену оцтом, амоній, влити олію, перемішати.
- Маса буде просто повітряною, додати просіяне борошно і ретельно розмішати, щоб не було грудочок.
- Відправити у форму для запікання, в ідеалі розміром 24х30 см. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин.
- Потрібно приготувати шоколадних два коржі та один з горіхами.
- З горіхами корж готується аналогічно шоколадному, тільки замість какао додаємо склянку подрібнених горіхів. Якщо хочете, щоб горіховий корж був ще смачнішим, горіхи спочатку можна підсушити на сковороді.
- Нехай коржі охолонуть, а потім їх потрібно розрізати кожен на два коржі, але це стосується лише шоколадних, горіховий різати не потрібно. Для чого розрізати коржі – щоб окремо не просочувати торт.
- Для крему вершки збити міксером з пудрою та ванільним цукром до загусання.
- Спочатку викласти перший шоколадний корж, змастити, зверху ще один шоколадний корж, потім цілий горіховий, і зверху два шоколадні. Всі шари ретельно та щедро перемазуємо кремом.
- Зверху торт можна прикрасити горіхами або крихтою із залишків коржів.
- Відправити в холодильник на ніч, а вранці можна насолоджуватися неймовірно смачним десертом.
Читайте також: