Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаДачаУрожай озимого часнику буде рекордним: потрібно правильно підготувати ділянку

Урожай озимого часнику буде рекордним: потрібно правильно підготувати ділянку

Этот материал также доступен на русском языке
Перед посадкою озимого часнику обов'язково підготуйте ґрунт, інакше хорошого врожаю не буде.

Хочете отримати хороший урожай озимого часнику? Обов’язково підготуйте ґрунт до його висадки! Зробити це дуже просто.

Раніше ми розповідали, яку городину можна посадити під зиму.

Вибір ділянки для посадки озимого часнику

При виборі ділянки для озимого часнику пам’ятайте про сівозміну. Часник краще сіяти після бобових, зернових, гірчиці, конюшини та інших сидератів, а також кабачків, гарбуза, огірків. Не можна висаджувати часник після часнику та цибулі – на цю ж ділянку можна повернутися не раніше ніж через три – чотири роки.

Грядки під озимий часник потрібно розбити на сонячній стороні. У низинах висаджувати озимий часник не можна, оскільки під час дощів та відлиг тут накопичуватиметься волога, що призведе до загнивання зубчиків.

Як підготувати ділянку перед посадкою озимого часнику

Приблизно за два тижні до посадки приберіть з ділянки все сміття: каміння, траву, залишки попередніх рослин. Після цього перекопайте ґрунт і внесіть підживлення.

Якщо це важкий глинистий ґрунт, підгодуйте його піском, торфом, перегноєм, тирсою, торішнім листовим осадком. Просто рівномірно розподіліть по ділянці.

У піщаний ґрунт потрібно внести глину, оскільки з таких ділянок швидко вимиваються поживні речовини.

Добрива потрібно вносити за два тижні до посадки, оскільки потрібно, щоб ґрунт осів та ущільнився. В іншому разі висаджений часник при осіданні ґрунту виявиться глибоко в землі і навесні довше проростатиме.

Перед самою посадкою рядки знову потрібно підгодувати, внісши 6–10 кг перегною, 2 склянки золи, 1 склянку крейди, 2 ст. л. сульфату калію та 1 ст. л. суперфосфат на один квадратний метр площі.

У жодному разі не вносите восени гній та азотні добрива.

Як висаджувати озимий часник

Озимий часник висаджують у жовтні, щоб він добре укоренився і не вимерз узимку. Садити потрібно на глибину 6-8 см, ширина міжрядь — 30-45 см.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні