Понеділок, 28 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОсь на якому кефірі потрібно готувати пишні оладки – головний секрет досвідчених...

Ось на якому кефірі потрібно готувати пишні оладки – головний секрет досвідчених господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Оладки на кефірі - це улюблене доповнення до чаю або просто перекус. Але не у всіх господинь виходить приготувати високі оладки, які після смаження не опадають. І головна причина саме у кефірі.

Звичайно, потрібно дотримуватись рецепту, а точніше кількості інгредієнтів і тоді оладки точно вийдуть.

Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніші сирники.

Головне правило пишних, високих та м’яких оладок – це кефір. Його досвідчені господині радять підігрівати перед замішуванням тіста. Кип’ятити не потрібно, а ось підігріти – так, треба.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 500 мл кефіру;
  • 500 г борошна;
  • ½ ч. л. розпушувача.

Приготування:

  1. Підігрійте кефір, але не доводьте його до кипіння – він просто згорнеться і замішувати тісто вже немає сенсу.
  2. В окрему миску вбийте яйця та змішайте їх із цукром. Яйця потрібно заздалегідь дістати із холодильника.
  3. Змішайте борошно з розпушувачем і просійте невеликими порціями в отриману суміш, ретельно розмішайте, щоб не було грудочок.
  4. Залишіть тісто на 15 хвилин, щоб усі інгредієнти потоваришували і приступайте до смаження.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні