Вівторок, 15 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГрузинський пиріг «Ачма»

Грузинський пиріг «Ачма»

Важко встояти перед грузинською кухнею загалом і перед випіканням зокрема. Національна кухня грузинів давно увійшла до кожного нашого будинку.

Грузинський пиріг «Ачма»

Ачма – грузинський сирний пиріг з м’яким тестом і ніжною начинкою, один із видів хачапурі. А ми пропонуємо вам рецепт із готового лаваша.

Інгредієнти

«Лаваш тонкий — 2 штуки, сир домашній 9% — 200 грамів, сир сулугуні — 200 грамів, кефір 2,5% — 300 мілілітрів, яйце — 4 штуки, масло вершкове — 30 грамів, перець чорний мелений та сіль — за смаком.

Приготування

  • У мисці збити вінчиком яйця, кефір, сіль і чорний мелений перець.
  • Сир сулугуні натерти на крупній тертці.
  • Лаваш нарізати прямокутниками або квадратами за розміром форми.
  • Форму для випікання змастити вершковим маслом.
  • Занурити перший лаваш у яєчно-кефірну суміш і викласти у форму. Розподілити по лавашу частину тертого сулугуні та домашнього сиру.
  • Продовжувати чергувати шари просоченого лаваша і начинки.
  • Зверху викласти останній лист лаваша і залити залишками кефірно-яєчної суміші.

Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.

Злегка остиглий пиріг витягнути з форми і нарізати порційними шматками.

Софія Олександрівна, м. Дніпро»

Читайте також: 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні