П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
ГоловнаДачаУ жодному разі не обрізайте ці дерева та кущі восени, інакше плодів...

У жодному разі не обрізайте ці дерева та кущі восени, інакше плодів та цвітіння не буде

Этот материал также доступен на русском языке
Які дерева та кущі краще не обрізати в осінній сезон? Запам'ятайте ці п'ять найменувань.

Обрізання дерев і кущів — важлива процедура, що підтримує здоров’я рослин, сприяє їхньому зростанню, підвищенню врожайності та покращенню цвітіння. Як правило, обрізання проводять навесні та восени, а значить – саме час для процедури. Однак пам’ятайте, що не всім рослинам осіннє обрізання піде на користь.

Раніше ми розповідали, які квіти краще посадити восени.

Які дерева та кущі не можна обрізати восени

Азалії та рододендрони

Ці рослини належать до одного сімейства і обрізати їх потрібно одночасно.

Згідно з порадами досвідчених садівників, краще обрізати азалії та рододендрони протягом трьох тижнів після припинення цвітіння, тобто навесні. Завдяки весняному обрізанню в них буде достатньо часу, щоб наростити гілки наступного року. Восени їх не можна обрізати.

Вишні, персики та сливи

Ці рослини одного роду схильні до деяких грибкових захворювань. Грибок утворює більшість спор восени та взимку, тому дерева краще не обрізати, щоб уникнути зараження.

Відкладіть обрізання вишень, персиків та слив до весни. Також її можна провести навіть улітку.

Груші

Обрізанння груш краще відкласти до кінця зимового сезону, після завершення сильних холодів, коли пуп’янки почнуть збільшуватися.

Раннє обрізання, зокрема осіннє, може призвести до прискорення зростання, через що рослина може стати сприйнятливішою до втрати гілок.

Форзиція

Осіннє обрізання цього куща на старій деревині може призвести до того, що його цвітіння наступного року ви не побачите. Тому відкладіть обрізання до весни.

Бузок

Бузок потрібно обрізати відразу після завершення цвітіння, тобто на початку літа. Таке обрізання допоможе кущу тримати форму й не дозволить вирости надто високим.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні