П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайкращий рецепт хмизу на кефірі: пишний і повітряний - цей смак багатьом...

Найкращий рецепт хмизу на кефірі: пишний і повітряний – цей смак багатьом знайомий з дитинства

Этот материал также доступен на русском языке
Смак вергунів або хмизу на кефірі знайомий багатьом: пишні, повітряні та дуже смачні. Це ідеальні ласощі з нашого дитинства.

Вони добре доповнюють чаювання, але найголовніше, що готувати їх – простіше простого.

Читайте також: Всього два інгредієнти і смачні ласощі до чаю готові – рецепт найхрусткішого хмизу

Інгредієнти:

  • 0,5 л кефіру;
  • 2 яйця;
  • 4 ст. ложки цукру (якщо любите посолодше, то додайте більше);
  • 0,5 ч. ложки солі;
  • 0,5 ч. ложки соди;
  • 5-6 склянок борошна;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • рослинна олія для жарки.
  • цукрова пудра для прикраси.

 

Приготування:

  1. З’єднайте у великій мисці яйця з цукром та ванільним цукром, сіллю, розмішайте віночком до розчинення солі та цукру.
  2. Влийте кефір і всипте соду, розмішайте, додайте борошно, і замісіть тісто. Воно має бути м’яким.
  3. Посипте стіл борошном і розкотіть тісто в прямокутний пласт не тонше 1 см.
  4. Наріжте пласти на невеликі прямокутники, зробіть усередині отвір і через отвір виверніть один кінець вергуна.
  5. Розігрійте сковороду з олією і смажте з двох сторін до золотистої скоринки. Масла має бути достатньо, тоді вергуни вийдуть ще пишнішими.
  6. Готові вергуни зверху можна посипати цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні