Вони добре доповнюють чаювання, але найголовніше, що готувати їх – простіше простого.
Читайте також: Всього два інгредієнти і смачні ласощі до чаю готові – рецепт найхрусткішого хмизу
Інгредієнти:
- 0,5 л кефіру;
- 2 яйця;
- 4 ст. ложки цукру (якщо любите посолодше, то додайте більше);
- 0,5 ч. ложки солі;
- 0,5 ч. ложки соди;
- 5-6 склянок борошна;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- рослинна олія для жарки.
- цукрова пудра для прикраси.
Приготування:
- З’єднайте у великій мисці яйця з цукром та ванільним цукром, сіллю, розмішайте віночком до розчинення солі та цукру.
- Влийте кефір і всипте соду, розмішайте, додайте борошно, і замісіть тісто. Воно має бути м’яким.
- Посипте стіл борошном і розкотіть тісто в прямокутний пласт не тонше 1 см.
- Наріжте пласти на невеликі прямокутники, зробіть усередині отвір і через отвір виверніть один кінець вергуна.
- Розігрійте сковороду з олією і смажте з двох сторін до золотистої скоринки. Масла має бути достатньо, тоді вергуни вийдуть ще пишнішими.
- Готові вергуни зверху можна посипати цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини: