Старшим людям слід стежити за своїм раціоном, адже організм часто вже не в змозі регулювати надходження потрібних речовин.
Раніше ми розповідали, чим корисна мойва.
Йдеться про скумбрію та лосось – ці види риби лікарі радять виключити, або максимально скоротити в споживанні людей старшого віку.
Людям після 60 років слід включати до свого раціону білу рибу, що містить менше жирів. До такої відноситься оселедець і короп.
Оселедець має антиоксидантні властивості, адже селен у його складі захищає клітини від окислення. Короп є джерелом білка, допомагає налагодити травлення та запобігає передчасному старінню шкіри.
Користь риби полягає ще й у наявності в ній цілого ряду поліненасичених жирних кислот. Біла та червона риба містять вітаміни групи В – це корисно для нервової системи та захищає від виникнення хвороб, які характерні людям похилого віку: деменції та хвороби Альцгеймера.
Вживання риби позитивно впливає на гостроту зору і підтримує роботу серцево-судинної системи. Завдяки вмісту кальцію та вітаміну D, страви з риби корисні для кісток та м’язів. А ще в рибі є йод, який потрібний для вироблення гормонів щитовидної залози.
Вас також можуть зацікавити новини:
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…