Старшим людям слід стежити за своїм раціоном, адже організм часто вже не в змозі регулювати надходження потрібних речовин.
Раніше ми розповідали, чим корисна мойва.
Йдеться про скумбрію та лосось – ці види риби лікарі радять виключити, або максимально скоротити в споживанні людей старшого віку.
Людям після 60 років слід включати до свого раціону білу рибу, що містить менше жирів. До такої відноситься оселедець і короп.
Оселедець має антиоксидантні властивості, адже селен у його складі захищає клітини від окислення. Короп є джерелом білка, допомагає налагодити травлення та запобігає передчасному старінню шкіри.
Користь риби полягає ще й у наявності в ній цілого ряду поліненасичених жирних кислот. Біла та червона риба містять вітаміни групи В – це корисно для нервової системи та захищає від виникнення хвороб, які характерні людям похилого віку: деменції та хвороби Альцгеймера.
Вживання риби позитивно впливає на гостроту зору і підтримує роботу серцево-судинної системи. Завдяки вмісту кальцію та вітаміну D, страви з риби корисні для кісток та м’язів. А ще в рибі є йод, який потрібний для вироблення гормонів щитовидної залози.
Вас також можуть зацікавити новини:
З січня 2025 року змінено правила встановлення інвалідності та призначення пенсій за інвалідністю. Відповідні зміни…
Хочете отримати хороший урожай полуниці? Не забудьте вчасно внести правильне підживлення. Розповідаємо про найефективніше.
Великдень не за горами, тож варто запастися рецептами святкових страв. Обов'язково спробуйте приготувати цю сирну…
Комунальники попередили про те, що не приймуть показання лічильників у частини українців. Хто опинився в…
Частина пенсіонерів втратить доплати до пенсійних виплат. Кабінет Міністрів України ухвалив відповідну постанову.
Частина українців можуть отримати грошову допомогу. На що саме надають кошти.